Menu
Jong Ajax verliest punten tegen Volendam

Jong Ajax verliest punten tegen Volendam

In een niet al te enerverend duel heeft Jong Ajax maandagavond gelijkgespeeld tegen Jong FC Volendam. Op Sportpark de Toekomst werd het 1-1. Nicolae Mitea maakte de 1-0 achterstand ongedaan met een intikker op aangeven van Robin Muller van Moppes. Alfons Groenendijk verwoordde het gevoel van de Ajacieden heel simpel: ,,Teleurstellend."

Nicolae Mitea maakte zondagmiddag na een lange afwezigheid zijn rentree bij Ajax 1, maar die duurde slechts een minuutje tegen AZ. Om wedstrijdritme op te doen werd de Roemeen dus toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax, voor het inhaalduel tegen Jong FC Volendam in de Beloftencompetitie. Naast Mitea speelde ook Michael Timisela met de Ajax-Beloften. Edgar Manucharyan, op nummer 'tien' en Kenneth Vermeer in het doel waren twee andere spelers die op de A-lijst voorkomen. Anne van der Kolk begon in de spits, Jan Vertonghen links centraal in de verdediging. Omdat Robbert Schilder, normaal gesproken captain van Jong Ajax, tegen AZ de hele wedstrijd speelde, nam Jerghinio Sahadewsing de aanvoerdersband over.

Al vanaf het begin speelde Jong Ajax niet met overtuiging. Na een dik kwartier hadden de Volendammers zelfs moeten scoren, ware het niet dat Mitea de bal van de doellijn haalde. Paul Quasten had Kenneth Vermeer al gepasseerd, maar de snelle Roemeen kon een vroege achterstand gelukkig nog voorkomen. Enkele tellen daarna kreeg Ajax zijn eerste echte kans. Dezelfde Mitea gaf nu aan de andere kant van het veld een voorzet die Anne van der Kolk in een keer op zijn schoen nam, maar de spits schoot recht op keeper Paul Kok.

,,We misten de bezieling en de beleving die je nodig hebt om zo'n wedstrijd te winnen al vanaf het begin", oordeelde Groenendijk, die het woord voor de gelegenheid overnam van John van den Brom. ,,We gaven vanaf de eerste minuten teveel ruimte weg, verdedigden op een meter of twee, drie afstand." En zodoende kon FC Volendam de thuisploeg niet in de wedstrijd laten komen.

Wat voor rust al werd gevreesd, werd na de pauze bewaarheid: Jong FC Volendam kwam op voorsprong. Quasten nam een corner van de rechterkant en bracht de bal precies voor de voeten van Hamit Yildiz. Die zette zijn voet ertegen en Vermeer was geklopt. Gelukkig kwam de gelijkmaker van Ajax' zijde al na twee minuten. Robin Muller van Moppes, die na de rust de plaats van Edgar Manucharyan overnam, bracht de bal vanaf de rechterkant voor het doel, waar Mitea goed opgesteld stond om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.

De Amsterdammers deden alles wat in hun vermogen lag om nog drie punten in de wacht te slepen. Sahadewsing was vijf minuten voor tijd het dichtst bij de winnende treffer, maar de rechtsbuiten probeerde de bal over de keeper te lobben, wat mislukte.

,,We zijn erg teleurgesteld", liet Groenendijk weten. ,,We misten natuurlijk een aantal vaste krachten, zoals Schilder, Boakye, Tiberkanine en Babel, maar we in hebben in potentie goede spelers. We speelden echter een matige wedstrijd, Volendam ook en de arbitrage was eveneeens matig. Dus we delen allen in de malaise. We hadden een goede serie, gewonnen bij Heracles Almelo en Feyenoord vorige week, en we hoopten dat voort te zetten. De schuld moeten we vandaag bij onszelf zoeken. We kenden een moeizame start van het seizoen, maar hadden zelfs nog uitzicht op de derde plaats. Er was dus genoeg om voor te voetballen. Maar als vanaf het begin de beleving ontbreekt, dan win je niet. We hebben nog drie wedstrijden te spelen, die moeten we winnend afsluiten. Dan kennen we alsnog een redelijk einde van dit seizoen."