Menu
Jong Ajax verliest Spaans jubileumduel

Jong Ajax verliest Spaans jubileumduel

Jong Ajax heeft vrijdagavond een oefenduel gespeeld tegen Real Sociedad B. De Ajacieden verloren het jubileumduel tegen de honderdjarige Spaanse club met 1-0. ,,Dit was een goede ervaring voor de jongens. Zo konden ze een beetje het Europese gevoel opsnuiven", vond trainer Pieter Huistra.

Real Sociedad bestaat honderd jaar en ter gelegenheid van dat jubileum speelde het tweede team van de club vrijdagavond tegen Jong Ajax. Zaterdag zal het vlaggenschip van Sociedad een speciaal duel spelen tegen Real Madrid. ,,We hebben deze wedstrijd te danken aan de reputatie die de jeugdopleiding van Ajax wereldwijd nog steeds heeft", weet Huistra, die daarom spreekt van een eervolle uitnodiging. ,,Het gebeurt niet vaak dat Jong Ajax oefenduels in het buitenland speelt. Dit was een goede ervaring. Zo konden ze het Europees gevoel opsnuiven. We zijn gisteren hierheen gereisd, hebben vandaag gespeeld en morgenochtend gaan we heel erg vroeg weer terug."

Het niveau van het B-team van Real Sociedad was gelijkwaardig aan dat van de Nederlandse competitie. ,,Alleen speelden zij compacter, met veel mensen achter de bal, loerend op de counter. Vanuit dat oogpunt was het goed voor ons om eens een andere stijl te treffen dan we in Nederland gewend zijn. In de eerste helft waren wij veel aan de bal; zij hadden veel mensen achter de bal en daar hadden we eigenlijk geen antwoord op. Zij waren gevaarlijk op de counter. In de tweede helft hebben wij gewisseld om iedereen te laten spelen. Real Sociedad kreeg toen minder kansen, maar scoorde wel de enige treffer. Wij kregen ook nog een paar kansjes en een doelpunt van Renaldo Jongebloet werd afgekeurd wegens buitenspel. Wij stonden aan de andere kant om te kunnen beoordelen of dat ook zo was, maar ik vertrouw erop dat de scheidsrechter het juist had."

Jong Ajax was met vijftien spelers naar San Sebastian afgereisd. ,,Dat zijn er niet veel, maar we hebben dit met ons eigen team gedaan. Daarnaast hadden we nog vier blessures." Aan deze wedstrijd kan Huistra niet zomaar de conclusie verbinden dat het team klaar is voor de competitie, die over twee weken begint met een uitwedstrijd bij Jong AZ. ,,Dan kan er wel weer een heel ander team staan", sprak Huistra realistisch.

Opstelling Jong Ajax: Bizot (46. Hahn); Aslan, Will, Kappelhof, Candan; Bonevacia, Overtoom (46. Schell), Lazic (46. Claasen); Danillo, Castillion (46. Jongebloet), Martina.