Menu
Jong Ajax verliest terrein in titelrace

Jong Ajax verliest terrein in titelrace

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk met 0-3 verloren. De achterstand op koploper FC Twente is hierdoor gegroeid tot vijf punten. ,,We werden afgetroefd", vond trainer Aron Winter.

In tegenstelling tot Jong Ajax pakte Jong FC Twente maandagavond wel drie punten. De Tukkers wonnen in eigen huis met 3-1 van Jong PSV. Met nog drie duels te spelen is Twente dichtbij de landstitel. Dat Jong Ajax op de Toekomst hard onderuit ging was geheel aan de ploeg zelf te wijten. ,,Er was niet veel goed aan deze wedstrijd”, concludeerde de teleurgestelde Aron Winter na afloop. Was er misschien sprake van zenuwen bij de jonge Amsterdammers nu het eind van de competitie in zicht is gekomen? ,,Nee, we moeten ons niet gaan verschuilen achter excuses”, aldus de trainer. ,,De instelling was gewoon niet goed de eerste helft, we werden afgetroefd. Het leek wel of RKC voor de titel speelde in plaats van Jong Ajax.”

Jong RKC Waalwijk pakte na een saai begin van de wedstrijd in de 29ste minuut een 0-1-voorsprong. Marijn Sterk ging de fout in bij een diepe pass vanuit de Waalwijkse verdediging, waardoor RKC-aanvaller Roald van Hout ineens vrij voor het Ajax-doel stond en beheerst raak schoot. Een paar minuten later reageerde Van Hout opnieuw alert bij een pass van achteruit en zag de Amsterdamse verdediging er opnieuw niet goed uit: 0-2.

Bij Jong Ajax werd maandagavond te vaak voor de moeilijke oplossing gekozen. Bij Jong Ajax werd maandagavond te vaak voor de moeilijke oplossing gekozen.

In de rust bracht Winter aanvallers Renaldo Jongebloet en Chakib Tayeb in de ploeg voor Mitchell Donald en Sterk om de achterstand om te buigen. Het leverde heel snel kansen op voor Tayeb en Javier Martina, maar de Ajacieden rondden niet goed af. RKC loerde goed op de counter en kwam in de 65ste minuut op 0-3 dankzij aanvoerder Tony Varela. Jong Ajax bleef jagen op een tegentreffer, maar die kwam er niet meer. Ajax 1 slaagde er niet in om in drie wedstrijden een achterstand van vijf punten goed te maken. Jong Ajax wel? ,,Het wordt nu een stuk moeilijker”, zei Winter. ,,Maar we blijven er in geloven.”

Natuurlijk was Ajax TV ook bij de wedstrijd van Jong Ajax.
Ga voor een verslag en reacties dinsdag naar de website van Ajax TV >>

Edgar Manucharyan verlengt de bal richting Javier Martina. Edgar Manucharyan verlengt de bal richting Javier Martina.
Murat Yildirim tegenover RKC'er Davy van der Broeck. Murat Yildirim tegenover RKC'er Davy van der Broeck.