Menu
Jong Ajax verliest terrein in titelrace

Jong Ajax verliest terrein in titelrace

Jong Ajax heeft kostbare punten gemorst in de strijd om de titel in de Beloftencompetitie. In een matig duel kwamen de mannen van trainer Aron Winter op de Toekomst niet voorbij middenmoter Jong Sparta Rotterdam: 0-0.

Mitchell Donald schermt de bal af voor een tegenstander. Mitchell Donald schermt de bal af voor een tegenstander.

Koploper Jong FC Twente maakte maandagavond geen fouten. De Tukkers wonnen voor eigen publiek met 2-0 van de Beloften van Vitesse. Zeven wedstrijden voor het einde van de competitie moet de Amsterdamse nummer twee op de ranglijst zes punten goedmaken op Jong FC Twente.

Marco van Duin verrichtte in de slotfase twee belangrijke reddingen. Marco van Duin verrichtte in de slotfase twee belangrijke reddingen.

De Ajacieden mochten na het treffen met Sparta uiteindelijk nog blij zijn met het veroverde punt. De Rotterdammers leken in de slotfase toch nog toe te slaan. Jong Ajacied Marco van Duin behoedde de thuisploeg met twee prima reddingen voor grotere schade.

De wijze waarop de Sparta-counters werden ingeleid, was illustratief voor de wedstrijd die de thuisploeg speelde. Te vaak leed een Jong Ajacied slordig balverlies. De ploeg van Winter kwam ook door het gebrek aan concentratie en scherpte tot weinig hartverwarmende staaltjes voetbal.

Spits Edgar Manucharyan springt sierlijk over zijn tegenstander heen. Spits Edgar Manucharyan springt sierlijk over zijn tegenstander heen.

,,Het resultaat is slecht’’, keek Winter teleurgesteld terug. ,,Meer dan een punt hebben we eigenlijk ook niet afgedwongen. Meer zat er vanavond blijkbaar niet meer in. We speelden gewoon niet goed. Voorin ontbrak het bijvoorbeeld aan scherpte, aan de echte wil om te winnen. De afstand tussen het middenveld en de spitsen was ook te groot. En te vaak was de tweede bal voor Sparta. We misten een bepaalde slimheid.’’

Jong Sparta wierp bovendien een gezonde dosis vechtlust in de strijd. Aangejaagd door de ‘oudjes’ Sjaak Polak en Yuri Rose bleef de ploeg van oud-Ajacied Geert Meijer negentig minuten op de been. Aanvaller Rose vocht de nodige felle duels uit met de degelijk spelende Jurgen Colin. Polak vond vooral de onopvallende Javier Martina op zijn weg.

Chakib Tayeb opereerde als linksbuiten. Chakib Tayeb opereerde als linksbuiten.

Jong Sparta had misschien minder individuele kwaliteit in de gelederen; de keihard werkende ploeg kwam zelden in de problemen. Op vechtlust werd een boel goedgemaakt. Spits Edgar Manucharyan bezorgde de Spartanen halverwege de tweede helft nog de meeste problemen. De Armeen zag zijn best geplaatste inzetten gekeerd door keeper Cor Varkevisser.

,,Ons spel was slechts bij vlagen redelijk’’, vond Winter. ,,We wilden te veel situaties voetballend oplossen. Dat lukte niet altijd.’’ De trainer beseft dat het een aardig karwei wordt om Jong FC Twente nog te achterhalen. Winter blijft desondanks geloven in succes. ,,Het is wat dat betreft een rare competitie. We zien wel hoe het loopt in de komende zeven duels. Jammer genoeg lukte ons vandaag weinig.’’

Rechtsbuiten Javier Martina zet Maciej Wilusz op het verkeerde been. Rechtsbuiten Javier Martina zet Maciej Wilusz op het verkeerde been.

Bekijk dinsdag op Ajax TV de samenvatting van Jong Ajax – Jong Sparta.
Klik hier om alvast naar de website van Ajax TV te gaan >>

Spartaan Yuri Rose en Ajacied Jurgen Colin vochten meerdere felle duels uit. Spartaan Yuri Rose en Ajacied Jurgen Colin vochten meerdere felle duels uit.