Menu
Jong Ajax verliest van AGOVV

Jong Ajax verliest van AGOVV

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen AGOVV verloren. In Apeldoorn werd het 4-3 voor de ploeg van trainer en oud-Ajacied John van den Brom. Invaller Edgar Manucharyan nam twee van de drie Amsterdamse treffers voor zijn rekening. Spits Geoffrey Castillion verzorgde de derde Ajax-treffer.

Namens de thuisploeg, bij AGOVV is oud-Ajacied Peter van Vossen assistent-trainer, verzorgden Baum (2x), Mulder en Leeuwin de treffers. De nederlaag tegen de profs uit de Jupiler League betekende het eerste verlies in deze oefencampagne voor de Beloften van Pieter Huistra.

,,Vooral de eerste helft was niet goed. In de rust was ik zeer ontevreden'', keek Huistra terug op het treffen in Gelderland. ,,Tot nu toe hebben we tegen amateurs en tegen Jong Sparta gespeeld. Tegen een club uit de eerste divisie, met allemaal grote en sterke jongens, moet je uit een ander vaatje tappen. In de tweede helft was onze inzet veel beter. Toen bogen we een 2-0 achterstand ook om naar een 3-2 voorsprong. Jammer genoeg kwam AGOVV in de laatste tien minuten alsnog langszij. Wij verdedigden ook slecht in die fase.''

AGOVV Apeldoorn is in september de eerste tegenstander van Ajax 1 in het KNVB Bekertoernooi. De bekerwedstrijd AGOVV - Ajax wordt gespeeld op donderdag 24 september om 20.45 uur. Jong Ajax bekert twee dagen eerder in Alkmaar tegen landskampioen AZ.

Komende zaterdag wacht Jong Ajax een nieuw oefenduel. De amateurs van Hollandia zijn dan de tegenstander. Hollandia - Jong Ajax wordt vanaf 14.30 uur gespeeld in Hoorn.

Opstelling Jong Ajax:

Bizot (46. Hahn); Aslan, Bonevacia, Blind (46. Schell), Candan (46. Lazic); Overtoom, Claasen, Sarpong; Martina (46. Manucharyan), Bodul (60. Jongebloet) en Danilo (46. Castillion).