Menu
Jong Ajax verliest van FC Emmen

Jong Ajax verliest van FC Emmen

Jong Ajax heeft het uitduel bij FC Emmen verloren. Na een gelijkopgaande eerste helft stond het dankzij goals van Bakker en Hendriks 2-2. Na rust legde de ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink het af, 4-2.

Jong Ajax kende een nóg beroerdere start dan Ajax 1 donderdagavond. Toen maakte Celtic al vlot de 1-0, maar kwam alles nog goed. Dat leek bij Jong Ajax, na een nog snellere tegentreffer en dito gelijkmaker ook te gebeuren, maar het mocht niet zo zijn. ,,We waren te coulant voor de tegenstander", gaf trainer Jaap Stam na afloop aan. ,,Zeker op basis van de eerste helft was er meer mogelijk geweest. We hebben het ons moeilijk gemaakt door makkelijk de goals weg te geven."

Want al in de eerste minuut speelde Lartey-Sanniez de bal pardoes in de voeten van een Emmen-speler. Rick ten Voorde schoot vervolgens simpel langs doelman Indy Groothuizen. Jong Ajax herpakte zich gelijk en ging vol in de aanval om die snelle tegenslag weg te poetsen.

Dat lukte al bijna bij een vrije trap van Leeroy Owusu, die door de Emmen-doelman Telgenkamp nipt uit de kruising werd getikt. Maar de gelijkmaker kwam er alsnog snel. In de achtste minuut trok Danny Bakker de stand recht, nadat de bal via een mooie aanval over rechts door Elton Acolatse voor zijn voeten belandde, 1-1.

Jaap Stam coacht nu hij zijn diploma Coach Betaald Voetbal heeft gehaald wat nadrukkelijker aan de zijlijn.
Jaap Stam coacht nu hij zijn diploma Coach Betaald Voetbal heeft gehaald wat nadrukkelijker aan de zijlijn.

Wrang gevoel
Het tempo bleef hoog met twee ploegen die er zin in hadden. In de achttiende minuut kwam Emmen weer op voorsprong. Na een eveneens fraaie aanval over rechts was het Erixon Danso, in zijn jeugd een korte periode bij Ajax voetballend, die de Drentse formatie naar 2-1 schoot. Ook nu toonde Jong Ajax veerkracht. Sam Hendriks schoot in de 26e minuut de 2-2 binnen. Dat was tevens de ruststand. ,,We gingen met een wrang gevoel de rust in", aldus Stam. ,,Want we hadden twee goals weggegeven en we hadden kansen om met een voorsprong de kleedkamer in te gaan."

In de tweede helft gaf Ajax het snel weg. Al in de vijfde minuut na rust tikte Boy Deul een voorzet van Jurgen Mannes achter Groothuizen en een paar minuten later bracht de thuisploeg de marge op twee. In de 53e minuut tikte Gyasi de rebound eenvoudig binnen, 4-2. ,,We kwamen te veel in de duels", was het oordeel van de trainer. ,,Wij gaven aan dat je soms niet moet combineren maar de bal beter achter de verdediging kan leggen. Ook speelden we steeds in een hoog tempo, waardoor de krachten minder werden. We waren te coulant en moeten de foutjes eruit zien te halen. Dan kunnen we zulke wedstrijden winnen."

Scoreverloop: 1. Ten Voorde 1-0, 8. Bakker 1-1, 18. Danso 2-1, 26. Hendriks 2-2, 50. Deul 3-2, 53. Gyasi 4-2.

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Mirani (69. Warmerdam), Owusu (76. El Azzouzi): El Mahdioui, Dankerlui, Bakker (61. Clement), Muric, Hendriks, Acolatse

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Jan Kanning