Menu
Jong Ajax verliest van FC Volendam

Jong Ajax verliest van FC Volendam

Jong Ajax heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Volendam met 1-0 verloren. De ploeg van trainer Adrie Koster kwam vooral in de tweede helft net te kort tegen de profs uit het vissersdorp.

Vooral voor rust bleven de Amsterdamse Beloften prima overeind tegen de fysiek sterkere Volendammers. Op het Wateringcomplex van Fortuna Wormerveer liet middenvelder Siem de Jong een opgelegde kans om de openingstreffer te maken onbenut. Ook Chakib Tayeb kreeg een grote kans. Ook de spits miste. Na de rust drong de ploeg van trainer Stanley Menzo nadrukkelijker aan. De Volendammers zagen hun daadkracht vlak voor tijd beloond met een treffer. Jack Tuyp kopte raak.
De Jong was een helft van de partij bij Jong Ajax. De pechvogel klapte vlak voor rust met zijn hoofd tegen het hoofd van een tegenstander. De Jong bleef na de rust achter in de kleedkamer. De Ajax-trainers Koster en Aron Winter zagen maandagavond ook stagiair Wesley Ngobaheng aan het werk. De Fransman viel in de tweede helft uit met een enkelblessure.

Jong Ajax bereidt zich voor op het toernooi om de Talents Cup. Op het Wateringcomplex treffen de Ajacieden later deze week de toptalenten van Espanyol (donderdag) en Liverpool FC (zaterdag).