Menu
Jong Ajax verliest van Groningen

Jong Ajax verliest van Groningen

Jong Ajax heeft donderdag op bezoek bij Jong FC Groningen een nederlaag geleden. De koploper ging in Assen op het complex van Achilles 1894 met 2-1 onderuit.

In de week dat Jong Ajax de koppositie pakte, kreeg het team van coach Pieter Huistra donderdag een teleurstelling te verwerken. Drie dagen na de zege op Jong Sparta (2-0), bleek een effectief Jong FC Groningen te sterk. ,,Wij hebben veel kansen gekregen en Groningen slechts een paar. Je kunt dus zeggen dat Groningen veel rendement uit deze wedstrijd heeft gehaald”, sprak Pieter Huistra na afloop.

De inhaalwedstrijd (het duel werd vorige maand afgelast) tussen Jong FC Groningen en Jong Ajax was ook het duel tussen het toekomstig trainersduo van FC Groningen. Huistra, komend seizoen hoofdtrainer van FC Groningen, zou tegen zijn toekomstig assistent Erwin van de Looi opnemen, die deze voetbaljaargang de Groningse beloften coacht. ,,Maar Erwin was vanavond ziek, dus van een onderling duel kwam het niet. Toch was dit voor mij wel bijzonder omdat ik veel mensen tegenkwam, met wie ik vanaf de zomer zal gaan werken.”

Ondanks de nederlaag blijft Jong Ajax koploper. Ondanks de nederlaag blijft Jong Ajax koploper.

Jong Ajax begon de avond aanvankelijk goed. Al na tien minuten opende Marvin Zeegelaar de score in Assen. Via de rechterkant kneep de Ajacied rond de Groningse zestienmeter naar binnen, waarna hij verrassend met links uithaalde. Daar waar iedereen op een voorzet rekende, verraste Zeegelaar de tegenstander – en wellicht ook een beetje zichzelf – met een doelpunt: 0-1.

Het team van de trainers Huistra en Fred Grim ontwikkelde na de vroege voorsprong een overwicht, maar kon het verschil niet in meer doelpunten uitdrukken. Aan de andere kant bleek de thuisploeg wel uiterst effectief met de weinige kansen die het kreeg. Kort voor rust trok Serhat Koc de stand gelijk. Een voorzet van rechts werd binnengewerkt door de speler die vorige week dinsdag nog als invaller actief was tijdens het oefenduel FC Groningen – Ajax in Portugal.

Gaandeweg de avond gaf Jong Ajax het duel uit handen. ,,Heel langzaam verloren we de controle”, sprak Huistra na afloop. ,,Dat begon eigenlijk vlak voor de tegentreffer en werd daarna langzaam steeds erger. We waren te geforceerd op zoek naar de tweede treffer waardoor we slordig gingen spelen.”

De woorden van Huistra werden zes minuten na rust opnieuw bewaarheid toen Pepijn Kluin Jong Ajax definitief op achterstand zette. De 2-1 kwam de koploper uiteindelijk niet meer te boven. ,,Een onnodig verlies”, vatte Huistra zijn gevoel samen. ,,En extra jammer omdat we het goede gevoel van maandag (toen Jong Ajax de koppositie pakte, red.) vanavond geen vervolg hebben kunnen geven. Juist ook omdat we, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, met een ‘echt’ beloftenelftal speelde. Deze jongens willen ook graag laten zien dat ze het kunnen.”

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl