Menu
Jong Ajax verliest van Heracles

Jong Ajax verliest van Heracles

Jong Ajax heeft vrijdagmiddag het oefenduel met Heracles Almelo met 0-1 verloren. Op sportcomplex de Toekomst maakte Jaroslav Navratil vroeg in de tweede helft de enige treffer. Aan Amsterdamse zijde deden onder anderen Stefano Denswil, Mike van der Hoorn, Niki Zimling, Ricardo Kishna en ex-Heraclied Lerin Duarte mee.

Ajax begon onwennig aan het duel, maar nam daarna het heft in handen. Hoewel de ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink niet veel creëerde, waren er zeker kansen op een voorsprong. Kishna raakte na een goede actie buitenom de paal, Queensy Menig vond de keeper van Heracles op zijn pad en Van der Hoorn kopte een mooi aangesneden voorzet van Robert Muric net naast. De ploeg uit Almelo loerde op de counter, maar dook slechts sporadisch op voor het doel van Ajax-keeper Brandon Petersen. De doelman van Ajax Cape Town loopt momenteel stage in Amsterdam.

Ajax begon de tweede helft met de intentie het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Al snel keek de ploeg echter tegen een achterstand aan toen Denni Avdic Navratil met een mooie steekpass alleen voor Petersen zette. De Tsjech faalde niet. Het resterende deel van de wedstrijd gingen de talenten op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks de vele wissels aan beide zijden, werd er weinig tot niets geforceerd.

Ulderink vond na afloop dat zijn ploeg te weinig had gecreëerd. ,,In de eerste helft waren we nog wel een paar keer gevaarlijk, maar de tweede helft begonnen we slordig en werden we ook niet echt gevaarlijk meer. Daarvoor hadden we te weinig diepte in het spel, of konden we op andere momenten de diepgaande man juist niet bereiken. Ik had ons overwicht wel graag uitgedrukt in doelpunten. Het is lang geleden dat we niet gescoord hebben.’’

Over de tegenstander was de trainer van Jong Ajax goed te spreken: ,,Het is voor de spelers fijn dat ze tijdens de interlandperiode zulke wedstrijden kunnen spelen. En dan ben ik met name blij met de tegenstand van Heracles. Ze hadden ook hun tweede elftal kunnen opstellen, maar dat hebben ze niet gedaan. Het verschil met de Jupiler League zie je dan vooral in de discipline. Heracles houdt 90 minuten lang de ruimtes klein, terwijl die in de eerste divisie op een gegeven moment groter worden.’’

Scoreverloop: 49. Navratil 0-1.

Jong Ajax: Petersen; Noordhoff, Van der Hoorn. Denswil, Van Koesveld(70. Vissie); Zimling, Duarte, Menig; Kishna (63. El Hasnaoui), Hendriks (63. Becker), Muric.

Heracles: Fij, Pelupessy, Te Wierik, Veldmate (46. Zomer), Aktaou (57. Gortemaker); Bruns, Heerkes (73. Rienstra), Tannane (57. Paljic); Navratil, Avdic, Gyasi (57. Kangaskolkka).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Niki Zimling was een van de spelers van het eerste elftal die meespeelde tegen Heracles. Niki Zimling was een van de spelers van het eerste elftal die meespeelde tegen Heracles.
Robert Muric zet keeper Fij onder druk. Robert Muric zet keeper Fij onder druk.
Van der Hoorn houdt Avdic van zich af. Van der Hoorn houdt Avdic van zich af.
De Mexicaanse bondscoach Miguel Herrera was aandachtig toeschouwer bij het oefenduel van Jong Ajax. In de rust ontmoette hij Frank de Boer. De Mexicaanse bondscoach Miguel Herrera was aandachtig toeschouwer bij het oefenduel van Jong Ajax. In de rust ontmoette hij Frank de Boer.
Kishna was in de eerste helft dicht bij een doelpunt. Kishna was in de eerste helft dicht bij een doelpunt.
Brandon Petersen (Ajax Cape Town) loopt deze week stage bij Ajax. Brandon Petersen (Ajax Cape Town) loopt deze week stage bij Ajax.
De technische staf zag de ploeg weinig kansen creëren: ,,We hadden meer de diepte moeten zoeken.'' De technische staf zag de ploeg weinig kansen creëren: ,,We hadden meer de diepte moeten zoeken.''