Menu
Jong Ajax verliest van Jong PSV

Jong Ajax verliest van Jong PSV

Jong Ajax heeft het competitieduel met Jong PSV met 1-2 verloren. Eyong Enoh en Darko Bodul maakten na een periode van blessureleed hun rentree. A-junioren Marvin Zeegelaar en Geoffrey Castillion debuteerden voor Jong Ajax.

Eyong Enoh maakte zijn rentree bij Jong Ajax. Eyong Enoh maakte zijn rentree bij Jong Ajax.

,,Een onnodige nederlaag”, zei Adrie Koster na afloop. ,,Zonde, want dit zijn wel de wedstrijden waar het om gaat.” Eyong Enoh startte in de basis en maakte zo na een maand aan de kant te hebben gestaan met een liesblessure zijn rentree in het Ajax-shirt. Ook Geoffrey Castillion stond bij de eerste elf namen op het wedstrijdformulier. Voor de talentvolle spits was het zijn debuut bij de Beloften.

Geoffrey Castillion (de Ajacied rechts) maakte zijn debuut in het Beloftenelftal. Geoffrey Castillion (de Ajacied rechts) maakte zijn debuut in het Beloftenelftal.

Ajax had in het begin van de eerste helft het initiatief, maar oogde wel vaak slordig. ,,De eindpass was niet goed”, aldus Koster. ,,Maar we waren wel een paar keer gevaarlijk vanuit de tweede lijn en Javier Martina kreeg ook nog een grote kans.” Martina werd in de 29ste minuut na een knappe actie van Enoh vrijgezet voor het doel van PSV. Doelman Cassio Ramos hield met twee reflexen (Martina had ook nog uit de rebound kunnen scoren) zijn doel schoon. ,,Na die eerste fase begonnen we langzaam maar zeker de grip op de wedstrijd te verliezen. Het slechte weer was niet in ons voordeel, maar dat mag geen excuus zijn.”

In de rust wisselde Koster Castillion voor Darko Bodul, die vijf weken geleden zijn enkelband scheurde. Daylon Claasen kwam erin voor Jordi Schell. De tweede helft was twee minuten oud toen Jong PSV op voorsprong kwam. Jonathan scoorde uit een vrije trap, waarbij doelman Hans Vonk niet vrijuit ging. De Ajax-keeper tastte mis en zag de bal knullig in zijn doel verdwijnen. Twintig minuten later werd het 0-2. De Ajax-defensie dacht ten onrechte bij een aanval van PSV aan buitenspel. Jonathan profiteerde en maakte zo zijn tweede treffer van de avond.

Doelman Hans Vonk ging de fout in bij de 0-1. Doelman Hans Vonk ging de fout in bij de 0-1.

Een kwartier voor tijd nam Marvin Zeegelaar de plaats in van Eyong Enoh. Zeegelaar luisterde zijn debuut op door in de 81ste minuut de aansluitingstreffer te maken. Hij scoorde van dichtbij op aangeven van Javier Martina. ,,Zeegelaar viel heel sterk in", vond Koster. Het leek nog even spannend te worden op de Toekomst, maar de zege zat er niet meer in voor Jong Ajax. De Amsterdammers blijven vierde op de ranglijst, maar zien het gat met koploper NEC groeien naar vijf punten.

Opstelling Ajax: Vonk; Will, Alderweireld, Blind, Goossens; Enoh (72. Zeegelaar), Schell (46. Claasen), Danilo; Martina, Castillion (46. Bodul), Manucharyan.

Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting en reacties >>

Marvin Zeegelaar scoorde bij zijn officiële debuut voor Jong Ajax. Hij viel een kwartier voor tijd in en maakte de 1-2. Marvin Zeegelaar scoorde bij zijn officiële debuut voor Jong Ajax. Hij viel een kwartier voor tijd in en maakte de 1-2.