Menu
Jong Ajax verliest van Jong Vitesse

Jong Ajax verliest van Jong Vitesse

Jong Ajax heeft maandagavond met 3-1 van Jong Vitesse/AGOVV verloren. Op bezoek in Gelderland scoorde Ismaïl Aissati na rust de enige Ajax-goal van de avond. Wimilio Vink, zoon van Jong Ajax-trainer Gery Vink, maakte vlak voor tijd de 3-1. Het duel lag tien minuten stil omdat de scheidsrechter misselijk werd. Hij kon de wedstrijd later wel hervatten.

Op sportpark Walburgen in Gendt was Wimilio Vink een gelukkig man. In de strijd tussen vader en zoon bleek Vink junior de sterkste. Daarmee nam hij revanche voor de 6-0 nederlaag eerder dit seizoen in Amsterdam. ,,Vooraf hebben we tegen elkaar gezegd dat de verliezer de nederlaag groots zou dragen. Dat heb ik na afloop dus ook gedaan", sprak Vink senior met een glimlach. ,,Ik denk dat mijn zoon met een grote smile thuis op de bank op zijn vader zit te wachten."

Davy Pröpper zette Jong Vitesse in de achtste minuut op voorsprong. Toen Jong Ajax eenmaal onder de druk van de thuisploeg uit was, ging het duel lange tijd op en neer met kansen voor beide ploegen. Van de kant van Ajax was met name Ricardo Kip voor rust dicht bij een doelpunt. Tot drie keer toe kreeg hij een honderd procent kans. Ook A-junior Jip Bartels kwam in de eerste helft nog in scoringspositie.

Jong Ajax kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte, maar ging uiteindelijk met 3-1 onderuit. Jong Ajax kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte, maar ging uiteindelijk met 3-1 onderuit.

Het verschil in ervaring tussen Jong Ajax en Jong Vitesse was maandagavond groot. Daar waar Vitesse met veel eerste elftalspelers voor de dag kwam, bestond het team van Ajax uit veel jonge spelers. Vanwege de midweekse wedstrijd van Ajax A1 in Liverpool (halve finale NextGen Series) deed Vink onder meer een beroep op Bartels en Bas Kuipers (Ajax A2). ,,Dat konden we dus wel een beetje als pleister op de wonde zien", vond Vink. ,,Bovendien heeft iedereen er hard voor geknokt tegen een zeer sterk Vitesse. Het was daardoor zeker geen vervelende avond."

In de tweede helft legde scheidsrechter Edwin Boot de wedstrijd korte tijd stil. De leidsman voelde zich even niet lekker, waardoor de vraag zich opwierp wie hem bij gebrek aan vierde man kon vervangen. Uiteindelijk kon Boot na tien minuten de wedstrijd weer hervatten.

In het restant van de wedstrijd kwam Jong Ajax op gelijke hoogte. Ismaïl Aissati bracht het scorebord een kwartier voor tijd weer in beweging. De Marokkaan bekroonde een prachtige solo door het hart van de Vitesse-defensie met de gelijkmaker. Jong Ajax kon vervolgens slechts een paar minuten op meer hopen, want Jonathan Reis zette de thuisploeg in de 79e minuut opnieuw op voorsprong. Zeven minuten voor tijd besliste Vink het duel definitief.

Dinsdag zie je op Ajax TV een samenvatting van de wedstrijd en de reacties na afloop.

Tekst en foto's: Ajax.nl