Menu

Jong Ajax verliest van Jong Volendam

Jong Ajax heeft maandagavond niet weten te winnen van hun Volendamse leeftijdgenoten. Al snel in de wedstrijd kwam Ajax met 2-0 achter. Stanley Aborah maakte uit een vrije trap de aansluitingstreffer, maar de Amsterdammers bleken dit keer niet over voldoende veerkracht te beschikken om de wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslissen.

In Jong Volendam troffen de Amsterdammers een van de drie ploegen die hen al eerder dit seizoen punten wist af te pakken. In de thuiswedstrijd in oktober bleef Jong Ajax namelijk steken op een 1-1 gelijkspel. Toen stond het team uit het palingdorp laag op de ranglijst in de Beloftencompetitie, voorafgaand aan dit duel stonden de Volendammers er evenmin goed voor, ze bezetten de elfde plek. Ajax was dus gewaarschuwd.

Daarbij kwam ook nog dat het Beloftenteam de laatste weken niet echt lekker draait. De drie laatste wedstrijden werden wel gewonnen, maar tegen Jong Vitesse en Jong Excelsior kostte dat de nodige moeite. Trainer John van den Brom besefte dit alles ten volle en waarschuwde zijn pupillen vooraf dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. ,,Tegen Volendam hebben we het traditioneel moeilijk", wist Van den Brom. ,,De Volendammers zijn altijd supergemotiveerd tegen ons, omdat meestal een aantal spelers van hun wel eens bij Ajax heeft gespeeld, in de jeugd bijvoorbeeld. En dat heb ik verteld, maar het heeft kennelijk niet geholpen."

Want na ongeveer twintig minuten stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong. Boakye liet zich makkelijk uitkappen, de bal werd teruggelegd en Volendam scoorde. Niet veel later werd van af de rand van het zestienmetergebied geschoten. Kenneth Vermeer kon geen redding brengen en dus leidde het schot tot een doelpunt.

Stanley Aborah kon voor rust nog wel iets terugdoen. Uit een vrije trap schoot de Belg raak.,,Dat was een mooie goal, dat moet gezegd", vond Van den Brom. ,,Maar verder was het dramatisch. Niks klopte, er was geen beleving, geen discipline qua veldbezetting. In alle linies was het chaos troef", oordeelde de trainer hard.

,,De laatste wedstrijden speelden we al niet echt goed, maar konden we het toch naar onze hand zetten. Tegen Vitesse bijvoorbeeld kwamen we ook met 2-0 achter, maar wonnen we met 4-2 en was het veldspel niet zo slecht. En vanavond leidde het slechte spel tot verlies. Misschien is dat juist wel goed, want nu weet iedereen dat het zo echt niet verder kan. We spelen volgende week twee thuiswedstrijden, tegen Heracles en ADO, en als we dan met dezelfde beleving spelen, verliezen we die ook", aldus een boze Van den Brom. Maar de trainer van de Beloften zou zichzelf niet zijn als hij niet tóch iets positiefs zou noemen: ,,Robbert Schilder en Murat Yildirim, die in de 38ste minuut inviel voor Aborah, uit de A-jeugd hebben het goed gedaan. Als je keek naar hoe zij speelden, kon je toch nog een beetje genieten."

Jong Ajax is er dus niet in geslaagd verder uit te lopen op concurrent Jong Feyenoord. De Rotterdammers lieten twee punten liggen tegen Jong Willem II. Jong Ajax behoudt wel de koppositie.

Opstelling Ajax: Vermeer, Boakye, Kras, Schilder, Niklas Moisander, Tiberkanine, Aborah ('38 Yilderim), Emanuelson, De Mul, Sangoy, Sahadewsing.