Menu
Jong Ajax verliest van Topklasser

Jong Ajax verliest van Topklasser

Jong Ajax heeft het oefenduel met Topklasser Rijnsburgse Boys met 5-3 verloren. Het team van trainer Fons Groenendijk is in voorbereiding op het eerste seizoen in de Jupiler League dat op 5 augustus start met een thuiswedstrijd tegen Telstar. Joeri de Kamps (foto) opende de score. Namens Ajax maakten ook Riechedly Bazoer en Jody Lukoki een doelpunt.

Vorige week woensdag boekte Jong Ajax nog een 5-0-zege op VV Voorschoten '97 en in dat duel gebruikte Groenendijk maar liefst 19 spelers. Rijnsburgse Boys was van een ander kaliber en ook in dit duel wisselde de trainer acht spelers, onder wie doelman Leeuwenburgh. Zijn vervanger Maurits Schmitz kreeg in de zeventigste minuut een rode kaart. ,,Maar daar wil ik de nederlaag niet aan toeschrijven", gaf Groenendijk na afloop van het 5-3-verlies aan.

Voor Jong Ajax was dit duel een harde les: ,,In balbezit heb ik goede dingen gezien en mooie goals", complimenteerde Groenendijk zijn team. ,,Maar het komt ook voor dat je de bal niet hebt en op die momenten waren we dramatisch", oordeelde de trainer hard. ,,Over de omschakeling ben ik ontevreden en dat is ook waar ik de jongens vooraf voor heb gewaarschuwd. In de Jupiler League zullen de ploegen je laten voetballen, je opvangen en dan in de omschakeling toeslaan."

Tegen Rijnsburgse Boys kregen de Jong Ajacieden, bij wie vooral Joeri de Kamps een uitstekende wedstrijd speelde, in de praktijk voorgeschoteld wat de trainer ze al had uitgelegd. Zaterdag oefent Jong Ajax tegen het Almere City van trainer Fred Grim. ,,Een mooie testcase. Dan moeten we zo langzamerhand de balans gaan opmaken wie het niveau aan kan en wie niet. Zo hard is het ook."

Scoreverloop: 15. De Kamps 0-1, 29. 1-1, 43. Bazoer 1-2, 45. 2-2, 50. 3-2, 65. Lukoki 3-3, 70. 4-3, 86. 5-3

Bijz: Rode Kaart: Schmitz (Jong Ajax)

Beginopstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Martina, Nieuwpoort, Sporkslede, Kuipers; Enoh, Bazoer, De Kamps, De Sa, Höner, Lazic

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst