Menu
Jong Ajax verliest van Volendam

Jong Ajax verliest van Volendam

Jong Ajax heeft het uitduel met FC Volendam met 1-0 verloren. Een doelpunt tien minuten na rust van Robert Mühren bleek genoeg voor de Oranjehemden om de Ajacieden te kloppen. ,,Jammer dat het weer een standaardsituatie is die ons de das om doet", aldus trainer Fons Groenendijk.

Vooraf had Groenendijk al aangegeven dat zijn ploeg compact moest spelen en het moest opbrengen om te vechten. Dat deed Jong Ajax met Djavan Anderson en Nick de Bondt voor het eerst in de basis, respectievelijk als rechts- en linksback. ,,Ik weet van Nick dat hij dat kan, ik heb hem wel eens op die plaats in een oefenwedstrijd gezien. Hij heeft het vanavond uitstekend gedaan. Net als Anderson, die in de A1 weleens als back heeft gespeeld. In aanloop naar deze wedstrijd kenden wij vooral defensief problemen, doordat enkele spelers bij het eerste zitten vanwege de blessures en schorsingen daar. Daarom hebben wij voor het eerst dit seizoen vanuit een wat meer behoudende tactiek gespeeld. Wij wilden de tent niet wagenwijd openzetten. Met zo’n jonge ploeg konden we niet anders.”

In de eerste helft deed Jong Ajax het meer dan redelijk. Kansen kwamen er voor onder andere Sheraldo Becker en Riechedly Bazoer, maar doelpunten vielen er niet. ,,Dat hadden we beter uit moeten spelen”, concludeerde Groenendijk. ,,We controleerden de wedstrijd.” Ook Volendam scoorde niet, want mede dankzij goed keeperswerk van Mickey van der Hart bereikte Jong Ajax schadevrij de rust.

Nick de Bondt, linksback tegen Volendam, baalt stevig na de nederlaag. Nick de Bondt, linksback tegen Volendam, baalt stevig na de nederlaag.

In de tweede helft hield de ploeg van Groenendijk slechts tien minuten stand. Toen werkte Robert Mühren de bal na een vrije trap achter Van der Hart. ,,Jammer dat het weer een standaardsituatie is die ons de das om doet”, treurde Groenendijk. ,,Het gebrek aan lengte en ervaring brak ons op. Ik ben teleurgesteld over de uitslag. Maar ik kan wel leven met wat ik heb gezien. Het is zonde dat we onszelf te kort doen, want er had echt meer ingezeten.”

Het einde van het seizoen nadert voor Jong Ajax. Nog drie wedstrijden resten de ploeg van de scheidende trainer Fons Groenendijk. ,,Het is wel een achtbaan geweest dit jaar”, blikt hij alvast terug. ,,Dit ploegje is een aantal keer door een stoomwals overreden, maar toch steeds weer opgekrabbeld. Ik had ze deze avond echt resultaat gegund!”

Dat moet dan vrijdagavond maar gebeuren. Dan staat op de Toekomst het duel met Excelsior op het programma. Maandagmiddag 21 april speelt de ploeg ook thuis tegen Helmond Sport en het seizoen wordt vrijdag 25 april afgesloten met een uitwedstrijd bij De Graafschap.


Scoreverloop: 56. Mühren 1-0

Opstelling Jong Ajax: Vd Hart; Anderson, Vd Boomen, Kuipers, De Bondt; Bazoer, Andersen (61. Lobotka), El Hasnaoui; Becker (85. Barakzai), Meleg (75. Hendriks), Sana.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Jasper Ruhe