Menu

Jong Ajax verplettert Nieuw-Vennep

De doelpuntendrang van Jong Ajax is afgelopen weekeinde flink bevredigd. Met liefst 0-17 (of 0-18 volgens de scheidsrechter) klopte de formtie van trainer Gerard van der Lem diens dorpsgenoten.

Met vier doelpunten waren Richard Knopper en Cedric van der Gun zondagmiddag het productiefste. Knopper voerde in de eerste fase van het duel een solo uit, want de eerste drie goals kwamen achter zijn naam. Pius Ikedia, voor wie Groningen al was komen kijken, scoorde de vierde en Bechan zorgde met twee trefers voor een ruststand van 0-6.

In de tweede helft schoot de kersverse Jong Ajax-speler Wesley Sneijder de zevende binnen, waarna Cedric van der Gun het leer tot tweemaal toe achter de arme doelman van Nieuw Vennep werkte (0-9). Knopper voerde zijn totaal op naar vier en Brutil Hosé was verantwoordelijk voor 0-11.

Ajax liep nog verder weg bij de thuisploeg dat blij was dat er na 25 jaar weer een Ajax-team naar het complex was gekomen. Zo blij dat ze Ajax nog zes keer de gelegenheid boden te scoren. Kujala, Valencia, Bechan, Van der Gun (2x) zorgden voor een eindstand van 0-17.


De opstelling van Jong Ajax was als volgt:

Zwinkels, Cruz, Vierklau, Mofokeng, De Cler, (Valencia) De Jong (Knopper), Ikedia, Sneijder (Krohn-Deli), Knopper (Hosé), Van der Gun, Bechan (Schenelef)