Menu
Jong Ajax verslaat acht man ADO

Jong Ajax verslaat acht man ADO

Jong Ajax heeft maandagavond een overwinning geboekt. In Den Haag won het team van trainers Pieter Huistra en Fred Grim met 1-2 van Jong ADO Den Haag. De thuisploeg eindigde het duel met acht spelers.

Na de nederlagen tegen Jong sc Heerenveen/Emmen en de Beloften van PSV was Jong Ajax toe aan een overwinning. Via een slechte eerste helft – inclusief achterstand – en een qua strijdlust prima tweede bedrijf sleepten de Beloften van Ajax de overwinning weg uit Den Haag.

Wie de laatste seconden van de wedstrijd tussen Jong ADO en Jong Ajax meemaakte, telde nog slechts negentien spelers op het veld. Elf Ajacieden en acht spelers van ADO Den Haag. Het was het gevolg van twee rode kaarten in de slotfase, opgeteld bij een eerdere rode prent van scheidsrechter Bakkelo. ,,Er ontstond aan het einde van de wedstrijd wat frustratie”, verklaarde Pieter Huistra de rode kaarten van de tegenpartij. ,,Daarbij moet ik mijn eigen spelers een compliment geven dat ze rustig zijn gebleven, waardoor wij wel met elf man zijn geëindigd.”

De roodgekleurde laatste minuten van het duel in de Eredivisie voor Beloftenelftallen volgden nadat Daley Blind Ajax elf minuten voor tijd naar de overwinning had geschoten. Een afstandsschot van de verdediger leverde de bezoekers daarmee de 1-2 zege op.

De wedstrijd verliep aanvankelijk slecht voor Jong Ajax. Na 25 minuten opende Joël Toornstra de score voor ADO Den Haag. Het gebeurde in een eerste helft waarin Ajax slecht speelde, zo oordeelde Huistra. ,,Ik was dan ook zeer ontevreden over die eerste helft. Omdat we op achterstand kwamen, moesten we in de tweede helft bovendien iets proberen te forceren.”

Vier minuten na de pauze werd Jong Ajax’ slechte eerste driekwartier enigszins goedgemaakt op het scorebord. Rob Wielaert verzilverde een vrije trap van Daley Blind, waardoor de Ajacieden op gelijke hoogte kwamen: 1-1. Kort daarna kreeg Jong Ajax een uitgelezen mogelijkheid op een tweede treffer. Jeffrey Sarpong werd binnen het Haagse strafschopgebied onderuit gehaald (rood ADO), waarna hij zelf vanaf elf meter mocht aanleggen voor een strafschop. Tot zijn eigen en Ajax’ teleurstelling eindigde zijn inzet echter over het doel.

Tegen tien spelers van Jong ADO Den Haag had Jong Ajax vervolgens nog zo’n veertig minuten de tijd om de gemiste strafschop goed te maken. Het winnende doelpunt van Blind werd dan ook met plezier onthaald door Huistra. ,,Na twee nederlagen was het goed om vanavond weer te winnen. Een overwinning is altijd goed. En zeker voor ons, want winnen hoort bij Ajax.”

Bekijk dinsdag de samenvatting en reacties van de Ajacieden op Ajax TV.