Menu
Jong Ajax verslaat AGOVV

Jong Ajax verslaat AGOVV

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen AGOVV dinsdag met 1-0 gewonnen. De wedstrijd werd gespeeld, omdat Jong Vitesse/AGOVV – Jong Ajax maandagavond werd afgelast. Aras Özbiliz tekende vlak voor tijd voor de enige treffer van het vriendschappelijke duel dat rond het middaguur op de Toekomst werd gespeeld.

De trainers Pieter Huistra en Fred Grim lieten voor en na de rust twee (bijna) verschillende Jong Ajax-elftallen aantreden tegen de gasten uit Apeldoorn. In het koude en winterse decor, en op kunstgras, waren de Ajacieden vooral de eerste helft op dreef. ,,We speelden goed. Over de eerste helft waren we zeker tevreden’’, blikte coach Huistra terug. In de rust werd het elftal op acht plaatsen gewijzigd. ,,Ook de ‘tweede ploeg’ heeft het goed gedaan. Als team hebben we tegen AGOVV gewoon goed gespeeld. De wedstrijd bood daarbij een goede gelegenheid om de jongens die zijn teruggekeerd van HFC Haarlem weer aan het werk te zien.’’

Jong Ajax en AGOVV – de ploeg van de oud-Ajacieden John van den Brom - waren lang aan elkaar gewaagd. In de slotfase forceerde Özbiliz alsnog een beslissing. De Ajacied zette een aanval zelf goed op, maar hij werd onderuit gehaald in de zestien. Vlak voor tijd schoot Özbiliz zelf raak vanaf de strafschopstip. ,,In de voorbereiding verloren we van AGOVV. De onderlinge stand tussen beide clubs is dus 1-1’’, besloot Huistra.

Het maandag afgelaste competitieduel bij Jong Vitesse/ AGOVV wordt ingehaald op 1 maart 2010 om 18.30 uur. Jong Ajax speelt zijn eerstvolgende competitiewedstrijd op dinsdag 9 februari. Vanaf 18.30 uur is Jong Heerenveen/Emmen de tegenstander op de Toekomst. Het duel in de Beloftencompetitie is gratis toegankelijk.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl