Menu
Jong Ajax verslaat Ajax A1

Jong Ajax verslaat Ajax A1

Jong Ajax speelde dinsdagmiddag een oefenduel tegen Ajax A1. De Ajacieden van trainer Pieter Huistra deden wat van ze mocht worden verwacht: winnen (4-1) van de 'jonkies' van de trainers Frank de Boer en Bob de Klerk. Toch nam Jong Ajax pas in de slotfase afstand van de collega-Ajacieden uit de jeugdopleiding.

De A1 deed lange tijd weinig onder voor de Beloftenploeg. Op de Toekomst opende Vlatko Lazic in de eerste helft de score voor Jong Ajax. De linksbuiten kon de bal na een goede loopactie van een medespeler en dito voorzet bij de tweede paal intikken. Renaldo Jongebloet verdubbelde de voorsprong (2-0), waarna Rodney Sneijder de in thuistenue spelende Beloften aan een derde treffer hielp. De linkermiddenvelder schoot hard en secuur raak na een prima pass van Johan Kappelhof.

Nadat Ricardo van Rhijn nog iets had teruggedaan namens de A1 (de jeugdploeg speelde in het zwarte uittenue), bepaalde Hyun Jun Seok de eindstand met een kopbal op 4-1. De Zuid-Koreaan Seok speelde dinsdag een proefwedstrijd op de Toekomst. ,,Hij werkte hard, toonde zich balvast en was soms aardig gevaarlijk'', keek Huistra terug op het spel van de Zuid-Koreaanse spits. ,,Hij maakte ook een mooi kopdoelpunt.''

De Jong Ajax-trainer vond de oefenwedstrijd tegen de 'eigen' A1 geslaagd. ,,Het was een zeer nuttige wedstrijd'', oordeelde Huistra, die zijn ploeg ook voorbereid op de naderende KNVB Bekerwedstrijd tegen AZ. Dinsdag staan de Beloften in Alkmaar tegenover de landskampioen. ,,In de eerste helft konden we nog aardig aan de bak. Bij ons speelden, naast de Koreaan, ook enkele spelers mee van de A1. Echte automatismen waren er daarom nog niet. Maar het was goed en mooi om zoveel Ajax-talenten op een veld aan het werk te zien.''

Opstelling Jong Ajax:
Padt (46. Bizot); Aslan, Van der Meulen, Kappelhof, Will; Schouw, Jongebloet, Sneijder; Martina (73. Jozefzoon), Seok en Lazic.

Opstelling Ajax A1:
Berrevoets; Brinkman, Ottenhoff, Van Rhijn, Koppers; Kip, Eriksen, Bouy; Dekker, Boere, Wildschut.

Wissels: Worms, Hahn, Receveur, Portegies, Rodjan.