Menu
Jong Ajax verslaat Ajax Zaterdag

Jong Ajax verslaat Ajax Zaterdag

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen de zaterdagamateurs van Ajax met 7-0 gewonnen. Bij rust was de voorsprong ‘slechts’ 1-0. Voor Timothy van der Meulen was het een extra speciale avond. De centrale verdediger sloot een periode van zes maanden blessureleed af met een (bijna) volledig duel én een treffer.

Van der Meulen stond een halfjaar langs de kant met een gebroken middenvoetsbeentje. Op de Toekomst maakte de verdediger eindelijk zijn rentree. ,,Timothy kampte met een lastige blessure, die hem langer aan de kant heeft gehouden dan verwacht’’, vertelde Jong Ajax-trainer Pieter Huistra. ,,Mooi dat hij vanavond ook wist te scoren. Uit een corner kopte hij mooi raak.’’

Van der Meulen bepaalde de tussenstand met zijn rake kopstoot op 3-0. Eerder waren Daylon Claassen en Renaldo Jongebloet al trefzeker tegen de ploeg van trainer Constantijn Schouten. Na de degradatie uit de hoofdklasse spelen de Ajax-amateurs dit seizoen in de eerste klasse. Ajax Zaterdag opende het seizoen zaterdag met een 0-1 overwinning op VVZ'49.

Na de kopgoal van Van der Meulen sloegen ook Rik Schouw, Vlatko Lazic, Danilo en Javier Martina toe. Huistra deed dinsdag een beroep op veel spelers uit de jeugdafdeling. A-junior en rechtermiddenvelder Schouw werd na een dik uur spelen gewisseld voor een andere A-junior, Ruben Ligeon. Jong Ajacied Van der Meulen werd na 75 minuten ook al vervangen door een jeugdspeler. A-junior Dico Koppers maakte zijn opwachting als Jong Ajacied.

,,Het was een nuttige wedstrijd, waarin Ajax Zaterdag ons vooral in de beginfase goed partij bood’’, blikte Huistra verder terug. ,,Later slaagden we erin meer druk te zetten en kreeg de tegenstander weinig kans meer om op te bouwen. We profiteerden daarna ook steeds meer van de ruimte die we kregen.’’

Maandag vervolgen de Beloften de competitie. Op de Toekomst ontvangt Jong Ajax vanaf 18.30 uur Jong FC Groningen.

Opstelling Jong Ajax:
Padt; Aslan, Kappelhof, Van der Meulen (75. Koppers), Will; Schouw (65. Ligeon), Danilo, Claassen; Martina, Jongebloet en Lazic.

In Ierland kwamen veel leeftijdgenoten (of beter: spelers uit de selectie van Jong Ajax of de A1) in actie met het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar. Onder 19 kroonde zich met een 3-1 overwinning op Turkije tot winnaar van het vierlandentoernooi. Afgelopen weekeinde speelde Oranje al gelijk tegen Ierland (1-1) en werd een knappe zege geboekt op Portugal: 3-1. Lorenzo Ebecilio scoorde in die beide duels. Dinsdag werden ook de leeftijdgenoten uit Turkije verslagen. Geoffrey Castillion nam dinsdag een treffer voor zijn rekening. Naast Ebecilio en Castillion kwamen de Ajacieden Bizot, Van Rhijn, Burnet, Bonevacia en Jozefzoon in actie voor de ploeg van bondscoach Wim van Zwam.