Menu
Jong Ajax verslaat Almere City FC

Jong Ajax verslaat Almere City FC

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Almere City FC met 3-1 gewonnen. Robert Muric, Django Warmerdam en Sam Hendriks (penalty) maakten de goals voor het team van Andries Ulderink en Jaap Stam.

Na drie gelijke spelen en een nederlaag waren de drie punten eindelijk weer eens voor Jong Ajax. De Amsterdamse beloften slopen dankzij de zege ook meteen weer het linkerrijtje van de Jupiler League in. ,,Het gat met de top vijf is nu drie punten", zei Andries Ulderink na afloop. ,,Die plek bij de eerste vijf is toch een beetje waar we naar kijken. Natuurlijk staat het opleiden van spelers voorop, maar winnen is ook belangrijk en deze groep wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen."

Ulderink was tevreden over het spel van zijn team. ,,Met name de eerste helft was prima. We gaven niets weg en maakten zelf twee mooie goals." De eerste van die twee treffers werd in de zevende minuut gemaakt door Robert Muric. Uit de kluts kwam de bal voor zijn voeten terecht, waarna hij hard en doeltreffend uithaalde. Tien minuten later verdubbelde Django Warmerdam de score. ,,Queensy Menig werd diep gestuurd", blikte de maker van de 2-0 terug. ,,Hij legde de bal goed terug en ik krulde hem in de verre hoek. Ik scoor niet heel vaak, dus deze staat wel hoog op mijn lijstje met mooiste goals."

Kansen voor Almere City waren er wel in de eerste helft, maar die creƫerden ze niet zelf. Vlak na de 1-0 kopte Ajax-aanvoerder Damian van Bruggen de bal bijna achter Andre Onana, maar de keeper reageerde alert. In de 27e minuut leek Onana opnieuw verrast te worden door een teamgenoot. Leeroy Owusu speelde hard terug en de Afrikaanse doelman moest er een ultieme sliding uitgooien om zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft werd Almere City FC, getraind door Fred Grim, gevaarlijker. Rodney Sneijder werd ingebracht en het begon beter te draaien bij de gasten. Almere kreeg rond de 55e minuut twee kansen op rij, maar goede ingrepen van Onana en Van Bruggen brachten redding. Direct daarna was Menig dicht bij een doelpunt; hij raakte de paal. De linksbuiten zorgde een kwartier voor tijd wel dat Jong Ajax zijn derde treffer van de avond kon maken. Hij werd neergelegd in de zestien van Almere en Sam Hendriks benutte vervolgens de toegekende strafschop.

Almere City kwam vrijwel direct daarna terug tot 3-1 (een onhoudbaar schot van invaller Mamedov), Beide teams kregen in de slotfase nog een paar goede kansen, maar gescoord werd er niet meer op de Toekomst. Ulderink: ,,In de tweede helft hadden we iets beter moeten omgaan met de countermogelijkheden, we hadden het duel eerder op slot kunnen gooien. En het was jammer dat ze na de 3-0 heel snel tegen scoorden. Toen werd het toch nog even spannend."

Jong Ajax: Onana; Owusu, Tete, Van Bruggen, Lartey Sanniez; Bakker (76. Van de Beek), Riedewald (87. Sporkslede), Warmerdam; Muric (74. Acolatse), Hendriks, Menig.
Wissels: Mous, Noordhoff, Vissie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Erwin Spek

Robert Muric schoot Ajax vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Robert Muric schoot Ajax vroeg in de wedstrijd op voorsprong.