Menu
Jong Ajax verslaat AS Trencín van Ling

Jong Ajax verslaat AS Trencín van Ling

Jong Ajax speelde een oefenwedstrijd tegen Futbalový Klub AS Trencín uit Slowakije. Op de Toekomst wonnen de Beloften met 3-1. Tscheu-la Ling, mede-eigenaar van Trencín, was een opvallende toeschouwer bij het vriendschappelijke duel.

Tscheu-la Ling (rechts) was donderdag even terug bij Ajax. Samen met Sjaak Swart en een reeks andere oud-Ajacieden volgde de voormalige flankaanvaller de strijd tussen Jong Ajax en zijn AS Trencín op de voet. Tscheu-la Ling (rechts) was donderdag even terug bij Ajax. Samen met Sjaak Swart en een reeks andere oud-Ajacieden volgde de voormalige flankaanvaller de strijd tussen Jong Ajax en zijn AS Trencín op de voet.

De 14-voudig international speelde tussen 1975 en 1982 223 officiële duels als Ajacied. In zijn Amsterdamse jaren behaalde de Hagenaar vier landstitels. Vooral in het oude Ajax-stadion de Meer was de flankaanvaller een onvervalste publiekslieveling. Stadionvak M zat om de week vol met Ling-fans. De oud-Ajacied heeft ambitieuze plannen met zijn club. Als alles volgens plan verloopt, spelen de Slowaken over twee jaar Europees voetbal. Onder meer een uitgebalanceerde voeding-, kracht- en begeleidingprogramma moet de gescoute talenten hogerop helpen.

Edgar Manucharyan speelde een helft in de spits bij Jong Ajax. De Armeen bezorgde zijn ploeg een 1-0 voorsprong. Edgar Manucharyan speelde een helft in de spits bij Jong Ajax. De Armeen bezorgde zijn ploeg een 1-0 voorsprong.

,,Een paar keer per jaar kom ik bij Ajax kijken’’, vertelde Ling. ,,Ook nu is het weer leuk om terug te zijn.’’ Naast de ooit zo sierlijke rechtsbuiten was ook Piet Schrijvers even terug bij zijn oude club. De ‘Beer van de Meer’ vervult de rol van keeperstrainer bij de Slowaakse eredivisionist. Sjaak Swart, Ton Pronk, John Bosman en de Ajax-trainers Frank de Boer, Bryan Roy en Michel Kreek waren andere prominente oud-spelers die toekeken op de Toekomst. Ook Adrie Koster en Martin van Geel mengden zich onder de toeschouwers. Ling en Schrijvers zagen ook een generatiegenoot als Dick Schoenaker weer kort terug. Schoenaker is nu elftalbegeleider van Jong Ajax. De route die richting de Europese top moet leiden bracht de selectie van Trencin vanmiddag in Amsterdam. Onder barre weersomstandigheden, koude en zware winstoten, incasseerden de gasten drie treffers. Edgar Manucharyan bezorgde Jong Ajax na een dik half uur spelen de eerste voorsprong: 1-0.

Jeffrey Sarpong hielp zijn ploeg op fraaie wijze aan een tweede treffer. De aanvoerder rondde een individuele actie fraai af. Jeffrey Sarpong hielp zijn ploeg op fraaie wijze aan een tweede treffer. De aanvoerder rondde een individuele actie fraai af.

Vlak voor rust kwamen de Slowaken op gelijke hoogte. Aanvoerder Jeffrey Sarpong (2-1) en Marvin Hasselbaink (3-1) stelden de overwinning in de tweede helft veilig. De fysiek stevige Slowaken drongen nog wel aan, maar vonden geen aansluiting meer. In het elftal van Aron Winter en elftalbegeleider Schoenaker speelde onder meer Samuel Scheimann mee. De linksback is op proef bij de Amsterdamse Beloften. De linksback is afkomstig van Kozakken Boys, de hoofdklasseclub die Ajax eerder dit seizoen trof in het KNVB Bekertoernooi.

Beginopstelling Jong Ajax:
Verhoeff; Yildirim, Sterk, Liesdek, Scheimann; Sarpong, Lewis, Goossens; Hasselbaink, Manucharyan en Tayeb.

Overige ingezette spelers: Van Duin, Olijve, Tillema.