Menu
Jong Ajax verslaat De Graafschap

Jong Ajax verslaat De Graafschap

Jong Ajax heeft zich weer gemeld in de bovenste regionen van de Jupiler League. Na een 4-2 overwinning op De Graafschap staat het team van Marcel Keizer op een verdienstelijke derde plaats. De doelpunten kwamen maandagavond op naam van Vaclav Cerny (2), Adham el Idrissi en Abdelhak Nouri.

Keizer had in het doel weer een plekje ingeruimd voor Diederik Boer, terwijl Heiko Westermann als ervaren rot de verdediging mocht leiden. Frenkie de Jong viel geblesseerd uit in de warming-up, waardoor Clement een linie terugzakte naar het middenveld. De aanvalslinie bestond uit Cerny, Mateo Cassierra en Vince Gino Dekker.

Bronzen Stier
Voorafgaand aan het duel ontving Nouri de 'Bronzen Stier' uit handen van Hakim Ziyech, een uitverkiezing tot beste speler in de eerste periode van de Jupiler League. De festiviteiten waren nog nauwelijks ten einde of De Graafschap had in de persoon van Piotr Parzyszek enkele tientallen seconden na het eerste fluitsignaal de bal al achter doelman Diederik Boer liggen.

Kansenregen
Jong Ajax was echter totaal niet onder de indruk en trok direct fel ten aanval. Zoals het publiek gewend is in de laatste thuiswedstrijden volgden oogstrelende aanvallen elkaar in rap tempo op. Na een kwartier was het Cerny die een mooie aanval afrondde: 1-1. De Graafschap hapte naar adem, bleef
happen, en moest lijdzaam toezien hoe de Ajacieden er lustig op los combineerden. Een van die combinaties leverde via Cassierra en uiteindelijk wederom Cerny dan ook de 2-1 op.

Volle tribunes op de Toekomst. Ruim 2.000 fans waren getuige van Jong Ajax - De Graafschap.
Volle tribunes op de Toekomst. Ruim 2.000 fans waren getuige van Jong Ajax - De Graafschap.
Jong Ajax kwam in de eerste minuut op achterstand.
Jong Ajax kwam in de eerste minuut op achterstand.
Cerny schiet de gelijkmaker binnen.
Cerny schiet de gelijkmaker binnen.
En nog een goal van Cerny: 2-1.
En nog een goal van Cerny: 2-1.
Abdelhak Nouri ontving voor de wedstrijd de Bronzen Stier uit handen van Hakim Ziyech.
Abdelhak Nouri ontving voor de wedstrijd de Bronzen Stier uit handen van Hakim Ziyech.
Jong Ajax slaagde er opnieuw in om veel goals te maken in een thuisduel.
Jong Ajax slaagde er opnieuw in om veel goals te maken in een thuisduel.

Dat het bij rust nog 2-1 stond mocht een wonder heten, Jong Ajax liet in de eerste driekwartier namelijk nog zeker drie honderdprocentkansen onbenut. Cassierra schoot rakelings naast en de paal stond een loepzuivere hattrick van Cerny in de weg.

Eenrichtingsverkeer
Ook na rust bleef Jong Ajax doorgaan op de ingeslagen weg, al viel het derde Ajax-doelpunt uit een counter. Cerny werd diep gestuurd, legde 'm haarfijn neer voor invaller El Idrissi die 'm alleen maar binnen hoefde te tikken. Ook bij de daaropvolgende aanvallen werd vooral Cerny gezocht, en steeds vaker moest De Graafschap aan de noodrem trekken. Nouri mikte een vrije trap tegen de lat en
El Idrissi schoot rakelings naast na een prachtige steekbal van Westermann. Niet veel later was het toch weer Nouri die de 4-1 liet aantekenen en direct een publiekswissel kreeg. Jong Ajax stond nog even na te genieten, zodat De Graafschap weer tegen kon scoren via Elvio van Overbeek.

Mooi moment: @abdelhak_nouri ontvangt Bronzen Stier uit handen van @hziyech 👍

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Dat bleek ook het laatste wapenfeit van wederom een mooie Jong Ajax-wedstrijd. Dankzij de ruime zeges is Jong Ajax met afstand de meest scorende ploeg in de Jupiler League. In tien wedstrijden heeft Ajax tot dusver liefst 33 keer gescoord.

Trainer Marcel Keizer was na afloop een tevreden man: ,,Ik heb genoten van het team, ze spelen met steeds meer ritme. Er wordt bovendien ook veel in de diepte gespeeld, waardoor er meer kansen komen. Beide tegendoelpunten waren wel een smetje, maar ik heb verder heel mooie dingen gezien. Al met al ben ik zeer tevreden. We staan op een mooie plek, maar in uitduels hebben we nog te weinig punten gehaald. Daarin moeten we ons nog verbeteren"

Jong Ajax - De Graafschap 4-2 (2-1): 1. Parzyszek 0-1, 18. Cerny 1-1, 31. Cerny 2-1, 55. El Idrissi 3-1, 75. Nouri 4-1, 77. Van Overbeek 4-2.

Opstelling Jong Ajax: Diederik Boer, Noussair Mazraoui, Heiko Westermann, Terry Lartey Sanniez, Damil Dankerlui, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri (76. Markus Bay), Pelle Clement, Vaclav Cerny (89. Mauro Savastano), Mateo Cassierra (46. Adham el Idrissi), Vince Gino Dekker.

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots

Vaclav Cerny scoort 2 keer op zijn verjaardag 👌

Highlights #JongAjax - De Graafschap: https://t.co/rQVBm9KcBR pic.twitter.com/FgejlARGfc

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 oktober 2016