Menu

Jong Ajax verslaat de Witschges

Jong Ajax heeft vrijdagavond op het kunstgras van De Toekomst een oefenduel tegen ADO'20 met 2-1 gewonnen. Bij Aanhouden Doet Overwinnen is oud-Ajacied Rob Witschge trainer en speelde zijn niet onbekende broertje Richard mee.

Jong Ajax en ADO'20 troffen elkaar ook al in de zomer, toen beide ploegen in voorbereiding op het seizoen waren. Toen won Jong Ajax na een ruststand van 0-0 met 4-0. Inmiddels zijn we halverwege het seizoen, staat ADO'20 bovenaan in de hoofdklasse en bivakkeert Jong Ajax op de tweede plaats in de Beloftencompetitie.

Maar de Heemskerkers hebben wel een behoorlijke versterking op het middenveld doorgevoerd. Richard Witschge zette de lijnen uit in het team van zijn broer. De Ajacied kon echter niet voorkomen dat zijn oude club na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Didi Longuet. ADO'20 trok voor rust de stand nog gelijk, maar na rust domineerde de thuisploeg op het nieuwe kunstgrasveld. Een kwartier voor tijd scoorde de ploeg van John van 't Schip de 2-1. ,,José Valencia dribbelde met de bal en net toen we op de bank dachten 'haal maar eens uit', schoot hij op doel en zat de bal er mooi in", aldus de trainer.

Voor Van 't Schip en zijn pupillen was het duel tegen ADO het eerste in een reeks van drie oefenwedstrijden, voordat het weer 'om het eggie ' gaat. ,,Ik was al blij dat ik een elftal kon opstellen", verzuchtte de trainer na afloop. ,,We hadden een zieke, geblesseerden en twee spelers zijn mee naar Portugal. Verder zit Michael Krohn-Dehli met het Deense team onder 20 jaar in Saudi-Arabië."

Daarnaast moet de trainer ook Walker en Mofokeng voorgoed missen. ,,Voor het team is het jammer dat Walker weg is. Hij is een goede jongen, een goede voetballer, maar hij zat bij Ajax op een dood spoor. Na vier jaar moet je toch wel bij de A-selectie zitten. Ajax had al aangegeven dat de club zou meewerken als hij een aanbod zou krijgen uit Brazilië. Dat is gebeurd en nu zal hij daar zijn geluk beproeven. Mofokeng is een ander verhaal, die kwam de laatste twee jaar hier al nauwelijks aan spelen toe."

Opstellingen:
Jong Ajax: Sven Taberima, Jussi Kujala (60. Jerghino Sahadewsing), Jerold Promes, José Valencia, Urby Emanuelson, Didi Longuet (46. Dwight Tiendalli), Jamal Akachar (60. Sergio Cameron), Rasmus Lindgren, Jason Culina, Etienne Esajas, Rachid Tiberkanine.

ADO'20: Frank van der Geest, Harry Verduin, Michel Doesburg (Ruud Koedijk), Nico Scheffer, Michael Kristel, Martin Scheffer, Richard Witschge, Wout Faber (Martijn Timmer), Arno Knijn (Djordi Hopman), Jimmy Simons en Rene Hof (David Brouwesteijn).