Menu

Jong Ajax verslaat eerstedivisionist AGOVV

Jong Ajax heeft vrijdagmiddag in een oefenwedstrijd met 1-0 gewonnen van AGOVV. Gaston Sangoy scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Volgens trainer John van den Brom was de wedstrijd niet best, maar was het toch een nuttig duel.

,,We hebben erg slecht gespeeld", vond Van den Brom. ,,Toch hebben we met 1-0 gewonnen, hoewel het resultaat in een oefenwedstrijd niet veel zegt." Oorzaak van het slechte spel moest volgens de coach worden gezocht in het feit dat de Ajacieden zich lieten meeslepen in het fysieke spel van de tegenstander. ,,Daardoor vergaten we te voetballen en waren we in zowel tactisch als technisch opzicht niet goed. In de rust hebben we natuurlijk geprobeerd er iets aan te doen. Dat leek even goed te gaan, maar later zakte het weer weg."

Ondanks het mindere spel was de wedstrijd wel nuttig. ,,De tegenstander was op volle sterkte, dus qua weerstand was het voor ons goed om tegen ze te spelen. We hebben ook een aantal jongens kunnen laten spelen die dat de afgelopen tijd niet veel hadden gedaan. En we winnen wel van een ploeg uit de Gouden Gids Divisie, dat is niet slecht."

Een van de Ajacieden die binnen de lijnen stonden was Filipe. De Braziliaan speelde enigszins onwennig maar zijn spel kon de goedkeuring van de trainer wegdragen. ,,Je ziet aan zijn manier van spelen dat hij nog moet wennen. Dat is logisch, hij is net hier, alles is nieuw en hij is jong. Daarom is zo' n wedstrijd ook goed. Maar de technische staf is tevreden over hem."

Beste man van het veld volgens Van den Brom was Kenneth Vermeer. ,,Hij had goede reddingen en heeft goed gecoacht. Dat is knap, want hij is in feite nog een A-junior." Als laatste positieve punt van de middag noemde Van den Brom het doelpunt van Gaston Sangoy. ,,Het was een intikkertje, op zich niet heel bijzonder. Maar een spits moet er op zo'n moment staan en dat deed hij. Hij is ook nog niet zo lang hier, dus het is lekker voor hem dat hij zijn eerste doelpunt voor Ajax heeft gemaakt."

Opstelling Ajax: Vermeer, Boakye, Maduro, Vermaelen, Filipe, Muller van Moppes, Tiberkanine, Esajas, Bechan, Sangoy, Soetaers.