Menu
Jong Ajax verslaat FC Groningen

Jong Ajax verslaat FC Groningen

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen met 2-0 gewonnen. Leonardo opende in de 78ste minuut de score, John Goossens tekende in blessuretijd voor de tweede treffer. De 'wintertitel' is hiermee in zicht voor de Amsterdammers.

Leonardo juicht nadat hij Ajax op 1-0 heeft gezet. Leonardo juicht nadat hij Ajax op 1-0 heeft gezet.

Als de ploeg van Adrie Koster donderdag de inhaalwedstrijd tegen Jong Vitesse wint, wordt het kalenderjaar 2008 afgesloten op de eerste plaats. ,,Die wedstrijd moet nog gespeeld worden, hoor”, temperde Koster de verwachtingen. ,,We moeten ons nu niet meteen rijk gaan rekenen, maar het is leuk dat we in ieder geval weer meedoen om de bovenste plaatsen.”
Tegen Jong FC Groningen stond er een team dat, op spits Darko Bodul na, alleen maar uit spelers bestond die iedere dag meetrainen met de A-selectie. De aanwezige kwaliteit van de voetballers van het eerste elftal gaf pas in de tweede helft de doorslag in het duel met de Groningers. De eerste 45 minuten deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Kennedy was namens Ajax gevaarlijk, maar schoot twee keer voorlangs. FC Groningen kreeg kansen via Martijn Meerdink en Pepijn Kluin. ,,In de eerste helft liep het nog niet zoals ik wilde”, aldus Koster. ,,We bleven veel te lang met de bal lopen.”

Ismaïl Aissati deed ook weer mee met Jong Ajax. Hij speelde bijna de hele wedstrijd. Ismaïl Aissati deed ook weer mee met Jong Ajax. Hij speelde bijna de hele wedstrijd.

In de tweede helft ging het beter en zette Ajax de gasten zwaar onder druk. FC Groningen werd eigenlijk alleen nog maar gevaarlijk uit de counter. Invaller Danilo stond aan de basis van de openingstreffer. Hij ontsnapte in de 78ste minuut op het middenveld aan zijn tegenstander, behield het overzicht en bediende Leonardo die met een heel hoge boogbal keeper Gijs Koopman verraste. In de slotfase waren er nog grote kansen voor Danilo, Evander Sno en Kennedy, maar was de afwerking ondermaats. Uiteindelijk verdubbelde John Goossens de score. Hij gleed de bal na een mooi steekpassje van Sno het doel in. Voor Goossens, ook invaller, was het zijn achtste treffer deze competitie. ,,In de tweede helft hadden we Groningen in de tang”, aldus Koster. ,,We hebben veel kansen gekregen, maar hadden het eerder af moeten maken.”
Jong Ajax speelt dit jaar nog twee officiële duels. Donderdag voor de competitie uit tegen Jong Vitesse en maandag voor de beker uit tegen Jong FC Utrecht.

Bruno Silva kwam maandag een aantal oude bekenden tegen, met wie hij nog heeft gespeeld bij FC Groningen. De rechtsback speelde tegen zijn oude club een zeer solide wedstrijd. Bruno Silva kwam maandag een aantal oude bekenden tegen, met wie hij nog heeft gespeeld bij FC Groningen. De rechtsback speelde tegen zijn oude club een zeer solide wedstrijd.
Toby Alderweireld droeg de aanvoerdersband. Toby Alderweireld droeg de aanvoerdersband.
Spits Darko Bodul kreeg maandag niet veel kansen. Spits Darko Bodul kreeg maandag niet veel kansen.
John Goossens en Evander Sno zijn blij na de bevrijdende 2-0. Goossens scoorde, de assist was van Sno. John Goossens en Evander Sno zijn blij na de bevrijdende 2-0. Goossens scoorde, de assist was van Sno.