Menu
Jong Ajax verslaat FC Utrecht

Jong Ajax verslaat FC Utrecht

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 2-3 gewonnen. Mitchell Donald, Edgar Manucharyan en Javier Martina scoorden voor de ploeg van Aron Winter.

Winter was tevreden over de behaalde overwinning in Utrecht. Hij zag diverse goed uitgevoerde combinaties, drie mooie doelpunten en – minstens zo belangrijk – heel veel strijdlust. ,,Toen Utrecht terugkwam tot 2-3, kregen we het nog even moeilijk”, zei de trainer na afloop van het duel. ,,We werden onrustig, leden veel balverlies. Uiteindelijk redden we het we het door gewoon heel veel inzet te tonen. Daar moet ik mijn ploeg een compliment voor geven.”

Dat Ajax het zichzelf toch nog moeilijk maakte was eigenlijk niet nodig. De Amsterdammers waren beter en kwamen via een kopbal van Mitchell Donald na een half uur op voorsprong. Utrecht maakte in de 60ste minuut gelijk, maar Ajax gaf meteen antwoord via Manucharyan en Martina. Eerstgenoemde verschalkte een minuut na de gelijkmaker de Utrecht-keeper met een subtiel stiftje. Weer een paar minuten later rondde Martina een mooie actie op rechts af met een keihard schot: 1-3. ,,Op dat moment hadden we moeten uitlopen naar 1-4 of 1-5”, analyseerde Winter. ,,Maar in plaats daarvan lieten we de tegenstander toch weer terugkomen in de wedstrijd.” De thuisploeg maakte in de 68ste minuut de 2-3 door te scoren uit de rebound van een vrije trap. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd nog even stilgelegd omdat de scheidsrechter met een blessure kampte. Hij werd vervangen door één van zijn grensrechters. De stand-in hoefde geen doelpunten meer in te vullen op het wedstrijdformulier want Ajax en Utrecht kwamen in de slotfase niet meer tot scoren.

Dankzij de zege blijft Jong Ajax koploper Jong FC Twente in het zicht houden. De nummers één en twee van de ranglijst treffen elkaar over twee weken op de Toekomst. Bij winst wordt het gat met Twente teruggebracht tot vier punten. Volgende week maandag zijn de Ajacieden vrij. Aanstaande donderdag staat nog wel een oefenwedstrijd gepland tegen AS Trencin. Het duel met de Slowaken wordt gespeeld op de Toekomst en begint om 14.30 uur.

Opstelling Jong Ajax:

Heijblok; Yildirim, Wormgoor, Sterk, Slijngard (50. Supusepa); Donald, Sarpong, Schilder; Martina, Leonardo (62, Goossens), Manucharyan (76. Tayeb).