Menu
Jong Ajax verslaat Hollandia

Jong Ajax verslaat Hollandia

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Hollandia gewonnen. In Hoorn boekten de Ajacieden van trainer Pieter Huistra een 1-3-overwinning. Jeffrey Sarpong, Jan-Arie van der Heijden en Javier Martina loodsten de Beloften met hun treffers voorbij de hoofdklasser.

Jong Ajax liet zaterdag twee gezichten zien in Hoorn. Voor rust speelden de Beloften in een te laag tempo en kon Hollandia de gasten simpel bijhouden. Tegenover de openingstreffer van Jeffrey Sarpong plaatste de thuisploeg bovendien een snelle gelijkmaker. ,,In de tweede helft ging het tempo omhoog en speelden we beter'', blikte Huistra terug. ,,We kregen de wedstrijd daardoor sneller in handen. In deze fase van de voorbereiding wil ik ook zoveel mogelijk spelers laten spelen. Dat betekent wel dat sommige spelers korter aan bod komen en misschien niet spelen op hun favoriete positie.'' In het duel met Hollandia speelden alleen Daley Blind en Jan-Arie van der Heijden negentig minuten.

Jong Ajax blijft voorlopig nog oefenen, want de eerste competitiewedstrijd wordt pas op 24 augustus gespeeld. De regerend kampioen in de Eredivisie voor Beloftenelftallen staat dan tegenover Jong AZ.

Opstelling Jong Ajax:

Bizot (46. Hahn); Aslan (46. Jongebloet), Kappelhof (46. Will), Blind, Candan (46. Danilo); Bonevacia (46. Overtoom), Van der Heijden, Sarpong (60. Schell); Manucharyan (46. Martina), Bodul (60. Castillion) en Zeegelaar (60. Lazic).