Menu
Jong Ajax verslaat Indonesiërs

Jong Ajax verslaat Indonesiërs

Jong Ajax heeft het oefenduel met Pro Duta FC met 1-0 gewonnen. Joeri de Kamps maakte tegen de club uit Indonesië in de 41e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Met veel Nederlandse Indonesiërs op de tribune van de Toekomst was de sfeer rond het veld uitstekend. Zij hoopten natuurlijk op een overwinning voor Pro Duta FC, dat uitkomt in de hoogste divisie van Indonesië. Het zat er niet in. Jong Ajax was de bovenliggende partij en won terecht met 1-0. Ondanks de zege was trainer Alfons Groenendijk niet te spreken over het spel van zijn team. ,,Een heel gezapig potje. Veel te traag. Afgelopen dinsdag wonnen we met 15-0, toen zat er wel snelheid in. Gelukkig kan een slechte wedstrijd ook een nuttige wedstrijd zijn. We hebben iedereen weer aan het werk kunnen zien, en dan zie je ook bepaalde patronen bevestigd worden.”

Het kon de fans van Pro Duta weinig schelen, net als de nederlaag die hun team leed. Zingend en dansend kwamen ze na afloop de tribune af.

Scoreverloop: 41. De Kamps 1-0

Startopstelling Jong Ajax: Schmitz; Tete, Sporkslede, Kuipers, Nieuwpoort; Bazoer, Lobotka, De Kamps; De Sa, Hendriks, Höner.

Bas Kuipers feliciteert Joeri de Kamps met zijn treffer. Bas Kuipers feliciteert Joeri de Kamps met zijn treffer.
De fans van Pro Duta FC maakten er een groot feest van op de Toekomst. De fans van Pro Duta FC maakten er een groot feest van op de Toekomst.
Directeur marketing Edwin van der Sar met de ambassadeur mevrouw Marsudi, ambassadeur van Indonesië in Nederland. Directeur marketing Edwin van der Sar met de ambassadeur mevrouw Marsudi, ambassadeur van Indonesië in Nederland.
Jong Ajax was beter, maar Pro Duta FC gaf genoeg tegenstand. Jong Ajax was beter, maar Pro Duta FC gaf genoeg tegenstand.
Joeri de Kamps maakt kennis met de ambassadeur. Joeri de Kamps maakt kennis met de ambassadeur.
Alfons Groenendijk was niet te spreken over het spel van zijn team. Alfons Groenendijk was niet te spreken over het spel van zijn team.
Pro Duta FC kwam een paar keer gevaarlijk opzetten. Eén keer troffen de Indonesiërs de lat. Pro Duta FC kwam een paar keer gevaarlijk opzetten. Eén keer troffen de Indonesiërs de lat.