Menu
Jong Ajax verslaat Jong Feyenoord in de Kuip

Jong Ajax verslaat Jong Feyenoord in de Kuip

Jong Ajax heeft maandagavond goede zaken gedaan. In de Rotterdamse Kuip werd de nummer twee van de ranglijst, Jong Feyenoord, met 3-1 verslagen. Boakye, Sahadewsing en Babel scoorden voor de ploeg van John van den Brom.

Ajax speelde met Robbert Schilder, Michael Timisela, Ryan Babel, Nicolae Mitea en Emmanuel Boakye van de A-selectie. De laatste zette eerder op de dag zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax, dat hem vanaf de zomer voor twee seizoenen extra aan de Amsterdamse club verbindt. Ook zal hij na de zomer definitief worden overgeheveld naar de A-selectie. Een andere opvallende naam in de basisopstelling was die van Kenneth Vermeer. De keeper onderging begin november een operatie aan zijn knie die hem tot vanavond belette een wedstrijd te keepen. ,,Kenneth had na afloop geen last", verklaarde John van den Brom. ,,Het ging goed, hij had alleen nog wel wat gebrek aan wedstrijdritme."

Ook Robin Muller van Moppes begon aan het altijd bijzondere duel tegen Feyenoord. De middenvelder is lang uit de roulatie geweest vanwege een zware knieblessure. Eind januari maakte hij zijn rentree maar het duurde weer even eer hij opnieuw aan spelen toe was. In de wedstrijd tegen Jong Heracles vorige week speelde hij opnieuw. Hij speelde tegen de Rotterdammers een moeizame wedstrijd tegen Ali Boussabon die zijn directe tegenstander was. Van den Brom wisselde Muller van Moppes dan ook zo'n tien minuten na rust.

Vanaf het eerste fluitsignaal zat Ajax goed in de wedstrijd, zonder echt goed te spelen. ,,Dit zijn altijd bijzondere wedstrijden", lichtte Van den Brom toe na afloop. ,,Iedereen speelde met volle overtuiging en de wil om te winnen. Qua voetbal hebben we eigenlijk niet eens zo goed gespeeld, wel qua instelling." Die goede mentaliteit vertaalde zich na een kwartier spelen in een voorsprong van Ajax. Robbert Schilder nam een vrije trap die goed indraaide richting het hoofd van Boakye. De verdediger kopte gemakkelijk binnen: 0-1.

In de eerste helft speelde Jong Ajax volgens Van den Brom vrij onrustig. Ballen werden onnodig teruggespeeld op Vermeer en de ploeg zocht niet naar de goede momenten om van de eigen kwaliteiten uit te gaan. Het leidde evenwel niet tot kansen voor de thuisploeg.

Na rust ging Ajax beter en gecontroleerder spelen, met name de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Jerghinio Sahadewsing zette dat kracht bij en verdubbelde met een prachtig doelpunt de marge voor Ajax. Babel nam een corner, de bal kwam bij Sahadewsing die richting de hoek van het zestienmetergebied dribbelde en prachtig in de kruising schoot.

Jong Feyenoord deed zes minuten na Ajax' tweede doelpunt iets terug via Jordy Buijs. De verdediger passeerde Vermeer met een bekeken schot in de verre hoek. Enkele minuten daarna stelde Ryan Babel de winst echter veilig voor de Beloften van Ajax. Ook dit doelpunt mocht er wezen. Jeffrey Sarpong, die begon op de rechtervleugel, gaf een steekpassje op Nicolae Mitea. De Roemeen gaf mee aan de spits die via de onderkant lat binnen schoot.

Nicolae Mitea speelde de hele wedstrijd. De snelle linksbuiten had nog een kans om te scoren, maar trof uiteindelijk geen doel. ,,Voor hem is het zaak om minuten te maken, in zijn ritme te komen en geen angst te hebben om te spelen. En volgens mij heeft hij dat niet", aldus Van den Brom.

Door de winst van Ajax en het verlies van Vitesse is het Beloftenelftal van de Amsterdammers gestegen naar de negende plaats op de ranglijst.


Opstellingen
Jong Feyenoord: Hogedoorn; Bandalovski, Gyan, Buijs, Drenthe; Abubakari, Mtiliga (74. Schet), Davids; Boussaboun, Sammuel (39. Kogeldans) en Biseswar.
Jong Ajax: Vermeer; Timisela, Boakye, Schilder, Kok; Sahadewsing, Muller van Moppes (67. Keizer), Vertonghen; Sarpong, Babel en Mitea.