Menu

Jong Ajax verslaat Jong Feyenoord

Jong Ajax versloeg donderdagavond in de 'kleine Klassieker' Jong Feyenoord met 0-3 op Woudenstein. Jari Litmanen was een van de doelpuntenmakers voor de Amsterdamse formatie.

De zege van Jong Ajax kwam tot stand met goed voetbal. De aanwezigheid van routinier Jari Litmanen zorgde voor veel rust in de ploeg van coach John van 't Schip. ,,Om Jari heen deden de anderen goed hun werk'', zei Van 't Schip. ,,Er ontstonden mooie driehoekjes, zowel met Litmanen als met spits Sergio Cameron.''

De beloften van Ajax kwamen voor rust al op een 2-0 voorsprong. Nourdin Boukhari opende de score door uit een corner van Michael Krohn-Dehli doel te treffen. Jari Litmanen, die samen met Jamal Akachar en Davide Mendes da Silva het middenveld vormde, tekende voor de 0-2. De Finse middenvelder scoorde uit een penalty, nadat Jamal Akachar volgens de scheidsrechter was neergetrokken in het strafschopgebied.

,,We hadden telkens een man over op het middenveld'', verklaarde Van 't Schip. ,,En daar maakten we goed gebruik van. Ook Feyenoord kreeg wel kansen, vooral tegen het einde van de eerste helft toen wij wat terugvielen, maar ze wisten die niet te benutten. Joey Didulica stond ook goed te keepen.''

In de tweede helft kwam Daniel de Ridder in het veld voor Litmanen. De Ridder ging aan de zijkant spelen en de positie van Litmanen werd overgenomen door Michael Krohn-Dehli. ,,Michael vulde die rol goed in'', vond Van 't Schip. Uit de mooiste aanval van de avond, over veel schijven, maakte Boukhari er met een schot van buiten het strafschopgebied 0-3 van.

Ajax bleef verder overeind, ook door goed optreden van Didulica die een paar keer een Rotterdamse aanvaller op zich af zag komen maar weigerde te capituleren. Feyenoord, met eerste-elftalspelers Zoetebier, Song en Leonardo in de gelederen, kwam dan ook niet tot scoren. John van 't Schip bracht in de tweede helft ook nog Esajas voor Cameron en Rustenberg voor Van Damme binnen de lijnen. Die laatste wissel uit voorzorg, omdat de Belg wat last van zijn kuit had.