Menu
Jong Ajax verslaat Jong Groningen

Jong Ajax verslaat Jong Groningen

Jong Ajax heeft maandagavond concurrent Jong FC Groningen met 0-3 verslagen. Door de zege klimt de ploeg van trainer Aron Winter naar de tweede plaats. Leonardo maakte zijn rentree.

Negen maanden had Leonardo met een zware knieblessure moeten toekijken hoe zijn ploeggenoten zich naar de eerste plaats in de Eredivisie voetbalden, maar maandagavond op een doorweekt veld bij GRC mocht hij eindelijk weer spelen. Een half uur voor tijd maakte Nicolae Mitea plaats voor de Braziliaan.

Jong Ajax begon moeizaam op het zware veld, maar nadat Robbert Schilder in de 25ste minuut na een fraaie actie werd neergelegd ontfermde Jan-Arie van der Heijden zich over de vrije trap. Dat was wel aan hem besteed. Doelman Koopmans was kansloos en Van der Heijden zag zijn inzet van 20 meter afstand zo in de kruising verdwijnen, 0-1.

Daarna kwam Groningen er af en toe gevaarlijk uit, kreeg enkele kansjes maar doelman Erik Heijblok hoefde geen tegentreffer te incasseren. Vier minuten voor rust rondde Schilder een mooi uitgespeelde aanval doeltreffend af, 0-2.

In de tweede helft begon Leonardo al met warmlopen en in de zestigste minuut was het zover. Na negen maanden blessureleed loste 'Leo' Mitea af als linksbuiten en hij liet het publiek direct smullen. Met een prachtige actie over links kromde hij de bal met veel effect om zijn verbouwereerde tegenstander heen. Rendement had het hoogstandje niet. Een kwartier voor tijd verhuisde Leonardo naar de rechterkant van het veld omdat invaller Chakib Tayeb op links ging spelen. Kort na de omzetting had de Braziliaan een mooie actie op rechts, gaf voor maar de kopbal van Javier Martina werd gered.

In de 78ste minuut werd Robbert Schilder, die opnieuw een prachtige actie in huis had, gevloerd in het strafschopgebied. De spelers van Jong Ajax wilde allemaal dat Leonardo de toegekende penalty zou nemen. Dat deed hij, maar hij schoot in zijn verbetenheid hard over. Twee minuten later revancheerde hij zich door een mooie actie over rechts te maken, de zestien meter in te trekken waarna Martina de bal voor het inglijden had, 0-3. In de slotfase had Leonardo nog een grote kans toen hij werd aangespeeld door Mitchell Donald. Jammer voor hem lukte het niet om de keeper te omspelen.

Trainer Aron Winter was blij met de zege. ,,Dit is een heel goede overwinning. De eerste helft speelden we goed. We hebben ook echt mooie goals gemaakt. Gaven weinig weg. Dit was verdiend."

Een uitgebreide reactie van Leonardo, Aron Winter en een samenvatting van de wedstrijd is dinsdagmiddag te zien op Ajax.tv.