Menu
Jong Ajax verslaat Jong Liverpool met 1-0

Jong Ajax verslaat Jong Liverpool met 1-0

Jong Ajax heeft op de Toekomst de benefietwedstrijd tegen Jong Liverpool met 1-0 gewonnen. De opbrengst van het duel, 40 duizend euro, komt ten goede aan Right To Play.

Jong Ajax begon met onder andere Maarten Stekelenburg, Evander Sno, Daley Blind en Robbert Schilder in de basisopstelling. Al in de derde minuut was het bijna 1-0 voor de thuisploeg, toen Liverpool de bal na een Amsterdamse corner niet wegkreeg. Een schot van Edgar Manucharyan werd vervolgens van de lijn gehaald. Vier minuten later kopte Jeffrey Sarpong net onder de bal door en nog binnen het kwartier schoot Schilder voorlangs. Daarna zakte Jong Ajax iets in en werd Liverpool sterker. Ryan Crowther was in de 27ste minuut dicht bij een doelpunt voor de gasten, maar hij schoot in kansrijke positie over. ,,Ik vond ons in de eerste helft te mager spelen", zei Adrie Koster. ,,Het begin was redelijk maar daarna hadden we meer druk moeten zetten en meer tussen de linies moeten spelen."

In de tweede helft begon Ajax opnieuw sterk en dit keer slaagde de landskampioen er wel in het niveau vast te houden. Mede door Jan-Arie van der Heijden en Evander Sno werd de druk op het Engelse doel opgevoerd. Schietkansen waren er voor Blind en Jordi Schell, en Sno kopte tien minuten voor tijd bijna raak. Liverpool kreeg uit de counter ook nog mogelijkheden, maar Stekelenburg keepte een uitstekende wedstrijd. Uiteindelijk trok Jong Ajax in blessuretijd aan het langste eind. Danilo brak door op rechts, gaf hard voor en zag de bal via Liverpool-captain Stephen Darby het doel in belanden. ,,Die winnende treffer hebben we toch wel afgedwongen", zei Koster. ,,Het was al met al een mooie avond. Er waren weer heel veel mensen en daarmee is Right To Play geholpen. Daar hebben we het toch voor gedaan."

Op de Toekomst waren ruim 3400 Ajax-supporters aanwezig. De wedstrijd bracht in totaal liefst 40 duizend euro op voor Right To Play.

Opstelling Jong Ajax:
Stekelenburg, Claasen, Blind, Mac Intosch, Schilder; Van der Heijen, Sarpong (46. Danilo), Sno, Hasselbaink (62. Schell), Manucharyan (83. Koppers), Lazic (62. Ottenhof).

Opstelling Liverpool:
Hansen (46. Bouzanis); Kelly (77. Mendy), Derby, Dominguez, Ayala; Plessis, Lobato, Palsson (46. Saric); Crowther (46. Blanco), Nemeth (70. Saric), Weijl (77. Amoo).

Jong Ajax - Jong Liverpool werd mede een succes dankzij deze partijen. Jong Ajax - Jong Liverpool werd mede een succes dankzij deze partijen.