Menu
Jong Ajax verslaat Jong NEC

Jong Ajax verslaat Jong NEC

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Jong NEC maandag met 4-2 gewonnen. Op de Toekomst zagen de trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy vier verschillende Ajacieden scoren. Hyun Jun Suk, Florian Jozefzoon, Rodney Sneijder en Joe Lamptey stelden de zege veilig in het oefenduel.

Spits Hyun Jun Suk hielp de Amsterdamse Beloften al vroeg aan een voorsprong. Door een tegentreffer van de Nijmegenaren, stonden Jong Ajax en Jong NEC bij rust weer op gelijke hoogte. Rechtsbuiten Florian Jozefzoon bezorgde de thuisploeg een nieuwe voorsprong, waarna ook middenvelder Rodney Sneijder toesloeg. Invaller Joe Lamptey, normaal gesproken speler van Ajax Zaterdag 1, hielp Jong Ajax ook aan een vierde treffer. Samen met collega-invaller Kevin Westmaas was Lamptey maandag verantwoordelijk voor de inbreng vanuit de amateurtak van de vereniging. Aanvoerder Youri Loen en Furkan Alakmak scoorden namens Jong NEC.
Van der Dussen verwoordde na de wedstrijd de tevredenheid bij de beide Jong Ajax-trainers. Het oefenduel tussen de Amsterdammers en de Nijmegenaren stond ook in het teken van de (hoogste) trainerscursus die Van der Dussen volgt. ,,Als je de hele wedstrijd bekijkt, was het een verdiende overwinning'', analyseerde de oefenmeester. ,,Het elftal loopt over van ambitie. We hebben er vandaag vier gemaakt, maar het hadden er ook acht kunnen zijn. Zoveel kansen dwongen we af. Mooi ook om eerstejaars A-junioren als Ouasim Bouy en Nicolai Boilesen sterk mee te zien draaien. Dit was wederom een nuttige wedstrijd. Een goede graadmeter. Onze omschakelmomenten kunnen wel beter.''

Albert van der Dussen (staand) en Bryan Roy (2e van rechts) trainen en coachen dit seizoen Jong Ajax. Albert van der Dussen (staand) en Bryan Roy (2e van rechts) trainen en coachen dit seizoen Jong Ajax.

De ploeg van Bryan Roy en Van der Dussen heeft deze weken een druk programma. Zaterdag werd de deelname aan het sterk bezette Maritiem Toernooi afgesloten met de toernooizege. Later deze week speelt Jong Ajax een oefenwedstrijd in en tegen Putten. Volgende week wacht in Heemskerk een vriendschappelijke ontmoeting met zaterdaghoofdklasser Odin'59. ,,Dit is onze derde wedstrijd in vier dagen'', besloot Van der Dussen in de catacomben van de Toekomst. ,,Naast een 0-0 tegen Willem II wonnen we twee duels. Dat hebben we uitstekend gedaan. Helemaal omdat we pas sinds vorige week compleet zijn. Toen keerden enkele spelers terug van het EK Onder 19. Het elftal staat voor tachtig, negentig procent vast.''

Opstelling Jong Ajax:

Bizot; Van Rhijn, Kappelhof, Boilesen, Burnet (80. Westmaas); Bouy, Overtoom (70. Van der Meulen), Sneijder; Jozefzoon, Suk (46. Schouw) en Özbiliz (46. Lamptey).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Rik Schouw in een sprintduel met Jong NEC-aanvoerder Youri Loen. Rik Schouw in een sprintduel met Jong NEC-aanvoerder Youri Loen.
Rechtsbuiten Florian Jozefzoon (7) en Ouasim Bouy vieren de treffer van eerstgenoemde met een high five. Rechtsbuiten Florian Jozefzoon (7) en Ouasim Bouy vieren de treffer van eerstgenoemde met een high five.
Aras Özbiliz werd in de rust gewisseld voor Joe Lamptey. Aras Özbiliz werd in de rust gewisseld voor Joe Lamptey.
Rodney Sneijder blijft knap op de been in een fel duel om de bal. Rodney Sneijder blijft knap op de been in een fel duel om de bal.
De Jong Ajax-trainers Van der Dussen en Roy verlaten tevreden het hoofdveld van de Toekomst. De Jong Ajax-trainers Van der Dussen en Roy verlaten tevreden het hoofdveld van de Toekomst.