Menu
Jong Ajax verslaat Jong Sparta: 3-4

Jong Ajax verslaat Jong Sparta: 3-4

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong Sparta met 3-4 gewonnen. Geoffrey Castillion (2x), Danilo en Miralem Sulejmani verzorgden de Amsterdamse treffers. De ploeg van de trainers Pieter Huistra en Fred Grim kende een vliegende start in Rotterdam. Na een kwartier spelen had Jong Ajax al een mooie voorsprong (0-2) te pakken.

Castillion sloeg al in het eerste kwartier twee keer toe. Na vijf minuten scoorde de aanvaller op aangeven van Miralem Sulejmani. Tien minuten later profiteerde Castillion opnieuw van prima voorbereidend werk van de sterk spelende Sulejmani, terwijl ditmaal ook Daley Blind nadrukkelijk bij de opbouw betrokken was.

Na een sterke openingsfase van de Amsterdammers, knokten de Jong Spartanen zich terug in de wedstrijd. Spits Jessy Mayele tekende voor de aansluitingstreffer. Vlak voor rust maakten de Rotterdammers via Erik Falkenburg zelfs gelijk: 2-2. Jong Ajax begon ongewijzigd aan de tweede helft. Vier minuten na de hervatting namen de Amsterdammers een nieuwe voorsprong na een treffer van Sulejmani. Na een uur spelen leek Blind het treffen in de Beloftencompetitie op spectaculaire wijze te beslissen. Vanaf ruim veertig schoot de verdediger op doel, maar Sparta-keeper Varkevisser kon de inzet net overtikken.

Een kwartier voor tijd tekende Danilo, op aangeven van Marvin Zeegelaar, voor de 2-4. De invaller passeerde twee man voordat hij Danilo vond, die inkopte. De kopbal belandde op de paal, waarna Danilo in de rebound alsnog toesloeg. In blessuretijd deed Jong Sparta nog iets terug, maar de zege kwam voor de Amsterdammers niet meer in gevaar.

,,Het was een wedstrijd met hoogtepunten en minder goede punten'', begon Huistra zijn terugblik. ,,We begonnen goed en scoorden snel twee keer. Jong Sparta werd het daarmee direct moeilijk gemaakt. Na de 0-2 namen we wat gas terug en daar profiteerde Sparta van. Jong Sparta is ook geen slechte ploeg. Na de rust speelden we weer zoals in de openingsfase. Na de 2-4 golfde het spel nog wel op en neer, maar kwamen we niet echt meer in de problemen.'' Jong Ajax besloot een bijzondere week, met daarin een verloren KNVB Bekerwedstrijd tegen AZ (0-2), af met een goede competitiezege op Jong Sparta. Huistra: ,,We hebben deze week toch twee intensieve wedstrijden gespeeld. Jong Ajax was twee keer zeer gemotiveerd. Dat heb ik als positief ervaren.''

Opstelling Jong Ajax:
Padt; Aslan, Wielaert, Blind, Atouba; Lindgren, Donald (81. Bonefacia), Sarpong (81. Lazic); Sulejmani (68. Zeegelaar), Castillion en Danilo.