Menu
Jong Ajax verslaat Koninklijke HFC met 2-1

Jong Ajax verslaat Koninklijke HFC met 2-1

Jong Ajax speelde woensdagavond een oefenduel tegen de Koninklijke HFC. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen dankzij doelpunten van Sheraldo Becker en Richairo Zivkovic. Bij de ploeg van de nieuwe trainer Marcel Keizer deed ook Ricardo van Rhijn mee. Het goede begin van de voorbereiding, afgelopen zaterdag werd met 8-0 van VVZ'49 gewonnen, krijgt hiermee een goed vervolg.

In de eerste helft kwamen de Ajacieden op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Nigel Castien. Ajax-aanvaller Becker zorgde ervoor dat er bij de thee een gelijke stand op het scorebord stond. In de tweede helft besliste Zivkovic voor Ajax de wedstrijd tegen de oudste voetbalclub van Nederland.

Trainer Marcel Keizer zag zijn spelers weer stappen maken. ,,Het ging redelijk bij een aantal dingen waar we mee bezig zijn, maar tevreden zijn we nog niet, dat hoort ook bij de voorbereiding. Stap voor stap zien we dat ideeën uitgevoerd worden. Ik heb de juiste inzet en instelling gezien vandaag, de jongens willen erg graag. In de uitvoering was het daarentegen de tweede helft wat minder. We hebben genoeg kansen gecreëerd en naast de doelpunten nog de lat (2x) en paal geraakt.”

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen; Van Rhijn, Doekhi, Bergsma, Savastano; Mazraoui, El Idrissi, Dankerlui; Acolatse, Zivkovic, Becker. Wissels: Alblas, Gudelj, Walian, Franken, Bay.

Scoreverloop: 0-1 Castien, 1-1 Becker, 2-1 Zivkovic.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees