Menu
Jong Ajax verslaat koploper

Jong Ajax verslaat koploper

Op de verjaardag van Jong Ajax-coach Pieter Huistra – hij is maandag 43 jaar geworden – ontving zijn team Jong Sparta Rotterdam op de Toekomst. De eerste officiële wedstrijd na de winterstop werd met 2-0 gewonnen door de thuisploeg. Siem de Jong schoot Jong Ajax met twee doelpunten naar de overwinning.

De mist op de Toekomst deed terugdenken aan de beruchte Mistwedstrijd tussen Ajax en Liverpool in 1966. Behalve het feit dat de historische wedstrijd werd gespeeld in het Olympisch Stadion én tegen een club die tot de absolute wereldtop behoorde, hebben beide wedstrijden een duidelijke overeenkomst: de mist.

Tussen de grauwe weersomstandigheden door wist het team van trainers Pieter Huistra en Fred Grim de Rotterdamse formatie te kloppen. Een beter verjaardagscadeau kan coach Pieter Huistra zich niet wensen. ,,Het resultaat was uitstekend’’, reageerde Huistra na afloop. ,,De eerste helft was niet goed, maar in de tweede helft werden we steeds gevaarlijker.’’

De eerste helft verliep moeizaam, moest ook Huistra constateren. ,,Voor de rust hadden we moeite met aanvallen’’, beaamde de coach. ,,En Sparta was erg goed. Ze gaven weinig tijd en ruimte weg.’’


Rommedahl zorgde voor twee assists. Rommedahl zorgde voor twee assists.

Jong Ajax hervatte de wedstrijd in de tweede helft zonder wijzigingen. De thuisploeg kreeg een handje vol kansen en twee van de Ajax-aanvallen resulteerden in doelpunten. Dennis Rommedahl, die zondagmiddag tegen NAC op de bank begon, zorgde voor twee goede assists op doelpuntenmaker Siem de Jong. ,,Ik heb in de rust gezegd dat de kansen bij Siem lagen en dat bleek ook zo’’, zei Huistra.

De doelpuntenmaker zelf had een hattrick kunnen maken. ,,We hadden inderdaad een paar goede kansen kunnen benutten als we zuinig speelden’’, zei De Jong na afloop.

Lorenzo Burnet maakte zijn debuut voor Jong Ajax. ,,Het is heel erg leuk om dit mee te maken en gelijk drie punten te pakken’’, zei de jongeling voor de camera van Ajax TV. ,,In de eerste helft was ik zenuwachtig, maar in de tweede helft zei ik tegen mezelf: ‘Ik ben voetballer, het moet toch een keer gebeuren.’’’

Dankzij de zege heeft Jong Ajax de koppositie overgenomen van Jong Sparta. De Amsterdammers leiden met 27 punten uit 13 wedstrijden. Sparta volgt met 26 punten uit 15 duels.

Donderdag 21 januari speelt het team van Pieter Huistra en Fred Grim een uitduel met Jong FC Groningen. De wedstrijd – die in december werd afgelast vanwege de weersomstandigheden – wordt gespeeld op locatie Corpus den Hoorn. De aftrap is om 18.30 uur.

Opstelling Jong Ajax:
Verhoeven, Ogararu, Wielaert, Kappelhof, Burnet, Aissati, De Jong, Donald, Zeegelaar Castillion, Rommedahl.
Wissels: Bizot, Aslan, Bonevacia, Claasen, Lazic, Danilo, Özbiliz.


Bekijk de samenvatting en reacties van onder meer Siem de Jong en Lorenzo Burnet op Ajax TV

Foto's: AJax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl


Doelpuntenmaker Siem de Jong. Doelpuntenmaker Siem de Jong.

Ogararu haalt uit. Ogararu haalt uit.

Donald in actie. Donald in actie.

Wielaert kopt de bal weg. Wielaert kopt de bal weg.

Aissati aan de bal. Aissati aan de bal.

Zeegelaar aan de bal. Zeegelaar aan de bal.