Menu
Jong Ajax verslaat koploper NEC

Jong Ajax verslaat koploper NEC

Jong Ajax heeft in Nijmegen een mooie 0-1 zege behaald op koploper Jong NEC. Vito Wormgoor maakte in de 55ste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

De Amsterdamse Beloftenploeg won het duel met NEC op basis van goed voetbal en mentaliteit. Ajax was in de beginfase met name via Javier Martina gevaarlijk, al kreeg de ploeg nog geen echte grote kansen. Het Ajax-doelpunt viel in de tweede helft uit een dood spelmoment. Uit een corner van Chakib Tayeb kopte verdediger Vito Wormgoor keihard raak.

Na de openingtreffer kreeg Ajax nog een aantal kansen, maar een tweede treffer leverde dat niet meer op. Robbert Schilder kreeg in de 72ste minuut zijn tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. De thuisploeg probeerde te profiteren van de overtalsituatie, maar de Amsterdamse defensie hield onder aanvoering van Donovan Slijngard knap stand.

Ajax staat achter FC Groningen, Vitesse en FC Twente op de vierde plaats op de ranglijst van de Beloftencompetitie. Jong NEC zakte naar plaats vijf.

Bekijk hier de samenvatting en de reacties na Jong NEC - Jong Ajax op Ajax TV.

Opstelling Jong Ajax: Marco van Duin; Vito Wormgoor, Marijn Sterk, Donovan Slijngard, Dionitio Liesdek (65. Toby Alderweireld); Jan-Arie van der Heijden, Vurnon Anita (46. Michael Krohn-Dehli), Robbert Schilder; Javier Martina, Mitchell Donald, Chakib Tayeb (75. Nathaniel Will).