Menu
Jong Ajax verslaat koploper

Jong Ajax verslaat koploper

Jong Ajax heeft in de Beloftencompetitie koploper Vitesse/AGOVV verslagen. Dankzij goals van Mitchell Donald en Rasmus Lindgren wonnen de Amsterdammers met 2-0.

Jong Ajax trof deze maandagavond op het door de regen spekgladde veld van de Toekomst koploper Jong Vitesse/AGOVV. Met negen spelers van de A-selectie en Danilo als aanvoerder en spits Geoffrey Castillion van het beloftenteam, trok Ajax fel ten strijde tegen de Arnhemse/Apeldoornse combinatie. Dat het veld moeilijk bespeelbaar was, bleek uit de talloze malen dat spelers weggleden. Toen Castillion in de twaalfde minuut goed op de been bleef, kreeg hij prompt twee redelijke mogelijkheden. Tot tweemaal toe stond Vitesse-doelman Eloy Room op de goede plaats.

Kenneth Vermeer, die een paar uur eerder zijn contract bij Ajax had verlengd, blonk vervolgens aan Ajax-zijde uit. Hij redde met een prachtige duik en tikte de bal uit de daarna toegekende corner knap over. Behalve Vermeer onderscheidde ook Daley Blind zich. In de 22ste minuut bekroonde hij zijn goede optreden bijna met een doelpunt uit een door hemzelf opgezette aanval. Toen Castillion de bal voortrok, kon hij de kopbal echter net niet die kracht en richting meegeven om succesvol te zijn.

Ajax nam het heft in handen en Vitesse trok zich wat meer terug. Een schot van Jeffrey Sarpong in de 29ste minuut tikte doelman Room naast en twee minuten voor rust was de pass van Daley Blind, nadat hij met een fraaie beweging zijn opponent had uitgespeeld, net te kort op Marvin Zeegelaar om een kans af te dwingen.

In de tweede helft was het echter wel snel raak voor Ajax. Mitchell Donald was goed aangesloten en haalde in de 54ste minuut hard uit, 1-0. Dankzij een knappe redding van Vermeer op een inzet van oud-Ajacied Alexander Buttner bleef de voorsprong op het nieuwe scorebord gehandhaafd. In de 73ste minuut verdubbelde Ajax de marge toen ook de andere verdedigende middenvelder, Rasmus Lindgren, doeltrof, 2-0. ,,Het is mooi dat juist zij scoren", vond coach Pieter Huistra. ,,Want we zijn nu erg bezig met de verdedigende middenvelders. Wij willen dat ze meer in de zestien meter komen. Wat is dan mooier dat ze allebei scoren?”, stelde hij een retorische vraag.

Aan de 2-0-stand veranderde niets meer en daarmee was de derde overwinning op rij voor Jong Ajax een feit. ,,Ik vond ook dat er maar een ploeg aanspraak mocht maken op de winst”, sprak Huistra verder. ,,Dat waren wij. Ik ben dan ook zeer tevreden over hoe het team deze wedstrijd heeft ingevuld. Er is zeer gedisciplineerd gespeeld. Het enige puntje is misschien dat de kansen niet werden benut, maar iedereen bleef heel rustig. Tot twee keer toe was er een glansrol voor Vermeer. Hij zette zijn nieuwe contract luister bij en heeft laten zien dat de contractverlenging goed is voor Ajax.”
Vermeer zelf was zeer bescheiden. ,,Als team hebben we het vandaag goed gedaan”, analyseerde de doelman. ,,We zijn scherp begonnen, maar in de tweede helft ging Vitesse meer druk zetten en werd het een echt gevecht. Zelf heb ik drie balletjes gehad. Dat we de nul hebben gehouden is mooi. Zo is een mooie dag ook goed afgesloten.”

Bekijk dinsdag de reacties van Pieter Huistra, Mitchell Donald en Kenneth Vermeer op Ajax TV.

Aanvoerder Danilo zorgde regelmatig voor veel dreiging. Aanvoerder Danilo zorgde regelmatig voor veel dreiging.
Oleguer was onverzettelijk in de defensie. Oleguer was onverzettelijk in de defensie.
Thimothée Atouba zet Genaro Snijders de voet dwars. Thimothée Atouba zet Genaro Snijders de voet dwars.
Kenneth Vermeer hield met prachtige reddingen zijn doel schoon. Kenneth Vermeer hield met prachtige reddingen zijn doel schoon.
Jeffrey Sarpong haalt hard uit. Jeffrey Sarpong haalt hard uit.
Een invalbeurt in de 68ste minuut betekende het officiële debuut van Zé Eduardo voor Jong Ajax. Een invalbeurt in de 68ste minuut betekende het officiële debuut van Zé Eduardo voor Jong Ajax.
Rasmus Lindgren zet de 2-0 op het scorebord. Rasmus Lindgren zet de 2-0 op het scorebord.
Het nieuwe scorebord werd ingeluid met een 2-0-overwinning. Het nieuwe scorebord werd ingeluid met een 2-0-overwinning.