Menu
Jong Ajax verslaat ook Fortuna

Jong Ajax verslaat ook Fortuna

Jong Ajax heeft het uitduel bij Fortuna Sittard met 0-1 gewonnen. Voor het team van trainer Fons Groenendijk betekende dit de vijfde zege op rij. Abdel El Hasnaoui ontpopte zich in de 63e minuut tot matchwinnaar door het enige doelpunt te maken.

In de eerste helft op een veld, dat nog het meeste weghad van 'het olifantenverblijf in Blijdorp', aldus Groenendijk, had Jong Ajax de gastheer aardig onder controle. Een keer schoot er een bal door de defensie, maar won doelman Mickey van der Hart het één-tegen-één duel. ,,Wij speelden wat makkelijker dan zij, zonder dat er heel gevaarlijke momenten uit voortkwamen", aldus de trainer.

Sheraldo Becker is bijna doeltreffend. Sheraldo Becker is bijna doeltreffend.

In de tweede helft kwam Jong Ajax na een dik kwartier op voorsprong. Na lang balbezit schoot Abdel El Hasnaoui na een kaats van Jairo Riedewald uitstekend binnen, 0-1. Zeven minuten later moest Groenendijk Mike van der Hoorn gedwongen wisselen wegens een bovenbeenblessure van de verdediger. Voor hem kwam Kenny Tete. ,,Toen misten we wel wat lengte en ging Fortuna aanvallend wisselen. Zij pompten alle ballen erin."

Dat leverde de thuisploeg wel wat kansjes op, maar Van der Hart en de paal stonden Limburgs succes in de weg. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat we niet onfortuinlijk waren. Dat dwing je in zo'n reeks kennelijk af, maar we hebben echt geknokt voor deze zege. Daar heb ik de spelers voor gecomplimenteerd. Voor de winterstop hadden we deze wedstrijd waarschijnlijk verloren."

Volgende week treft Groenendijk goede bekende Willem II, waar hij zelf een seizoen hoofdtrainer was. ,,Daar kijk ik wel naar uit. Willem II speelt om het kampioenschap en wij willen deze goede serie zo lang mogelijk voortzetten."


Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Vd Hoorn (70. Tete), Denswil, Riedewald; Bazoer, El Hasnaoui, Lobotka (82. Van den Boomen); Becker, Andersen (86. Hendriks), De Sa.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Henk Korzelius