Menu
Jong Ajax verslaat RKC met 3-2

Jong Ajax verslaat RKC met 3-2

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-2 gewonnen. Richairo Zivkovic (2x) en Sheraldo Becker maakten de doelpunten voor het team van Andries Ulderink en Jaap Stam.

RKC Waalwijk speelde vorig jaar nog in de Eredivisie en hield Ajax 1 zelfs op 0-0 in de Amsterdam ArenA. Maar nu, als hekkensluiter van de Jupiler League, had de ploeg weinig in te brengen in Amsterdam. Jong Ajax nam vrij eenvoudig een 3-0-voorsprong voor en zag de gasten pas de laatste tien minuten wat terug doen. ,,Als je de uitslag ziet is het net of het een spannende wedstrijd was", aldus Ulderink. ,,Maar dat was het eigenlijk helemaal niet. Tot de 2-0 domineerden we echt, dan maak je ook nog de 3-0 en moet je uitlopen naar een hogere uitslag. Maar dan scoren ze tegen en wordt het toch nog even spannend."

Jong Ajax nam maandagavond meteen het heft in handen op de Toekomst. De druk op het doel van RKC werd gelijkmatig opgevoerd en vlak voor rust viel de eerste treffer. Sam Hendriks kreeg de bal van achteruit en liet de meegelopen Zivkovic de 1-0 binnentikken.

Meteen na rust was het weer raak. Aanvoerder Sheraldo Becker versnelde op rechts en haalde doeltreffend uit. Na die tweede goal nam RKC wat meer risico. Het leverde iets meer gevaar op voor het Ajax-doel, maar voorin ontstond ook weer meer ruimte. In de 76ste minuut maakte Zivkovic zijn tweede van de avond, zijn dertiende in totaal dit seizoen in de Jupiler League. De assist kwam op naam van Becker, die opnieuw aan de Waalwijkse verdediging was ontsnapt. ,,Ik wist dat ik sneller was dan hun back, dus ik zocht nog meer dan normaal de diepte", vertelde de aanvoerder. ,,Met een goal en een assist kan ik terugkijken op een goede wedstrijd. Mijn rendement moet omhoog, dus wat dat betreft kan ik vanavond tevreden zijn."

Natuurlijk volgde er nog een slotoffensief van RKC. Het leverde de gasten twee treffers op. Collin Seedorf (familie van Clarence Seedorf) kopte in de 81ste minuut raak na wat onzeker keeperswerk van Norbert Alblas. De Ajax-doelman verrichtte vlak daarna wel een schitterende redding op een hoge bal, maar kwam daarbij verkeerd terecht op zijn knie en kon de wedstrijd niet uitspelen. Een MRI-scan moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

Diep in blessuretijd werd het ook nog 3-2 via een van richting veranderd schot van Maxim Dekkers. ,,Dat is jammer", zegt Ulderink. ,,We maakten in de slotfase veel onnodige fouten, veel verkeerde keuzes. En dan krijg je nog twee goals tegen. Dat merk je na afloop in de kleedkamer: je feliciteert elkaar met de overwinning, maar de sfeer is toch anders dan zoals vorige week tegen VVV, toen we ruim wonnen. Ook het uitvallen van Alblas speelt daarbij natuurlijk een rol."

Jong Ajax: Alblas (89. Groothuizen); Ligeon, Tete, Van Bruggen, Van Koesveld; Bakker, Noordhoff, Warmerdam; Becker, Zivkovic, Hendriks (70. Acolatse).
Wissels: Boccara, Vissie

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Jasper Ruhe

Sheraldo Becker was met een assist en een goal één van de uitblinkers bij Jong Ajax. Sheraldo Becker was met een assist en een goal één van de uitblinkers bij Jong Ajax.
Richairo Zivkovic maakte net als vorige week twee goals. Richairo Zivkovic maakte net als vorige week twee goals.