Menu
Jong Ajax verslaat Sparta op Het Kasteel

Jong Ajax verslaat Sparta op Het Kasteel

Jong Ajax heeft maandagavond met 0-2 van Jong Sparta Rotterdam gewonnen. Op Het Kasteel waren Rodney Sneijder en invaller Terrel Ondaan trefzeker voor Jong Ajax. Kort voor rust misten zowel Jong Sparta als Jong Ajax (Dario Cvitanich) een strafschop.

Gery Vink moest even puzzelen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Sparta. Het grote aantal blessures bij Ajax 1, enkele 'pijntjes' bij Jong Ajacieden en de midweekse wedstrijd van Ajax A1 (woensdag uit tegen NEC) zorgden ervoor dat de trainer van Jong Ajax een beroep moest doen op enkele ‘nieuwelingen’. Zo kreeg de 18-jarige aanvaller Cerilio Cijntje (Ajax A2) een basisplaats in Rotterdam. De A1-spelers Terrel Ondaan, Ricardo Kip en Stefano Denswil zorgden voor een bijzonder jonge bank.

Rodney Sneijder zette Jong Ajax na ruim een half uur spelen op een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Nicolas Lodeiro passeerde de middenvelder van Ajax keeper André Krul. Vooral aangever Lodeiro was blij met het doelpunt omdat hij even daarvoor een levensgrote kans had gemist. De Uruguayaan schoot de bal voor open doel tegen de bal. Met zijn assist bij de goal van Sneijder kreeg hij alsnog een aandeel in de score.

Keeper André Krul wacht de afkomst af van een duel tussen Johan Kappelhof en een Jong Spartaan. Keeper André Krul wacht de afkomst af van een duel tussen Johan Kappelhof en een Jong Spartaan.

De slotfase van de eerste helft verliep spectaculair. Kort na elkaar kreeg zowel Sparta als Ajax een strafschop. Eerst veroorzaakte Sparta-verdediger Almeida in de veertigste minuut een strafschop voor Ajax. Die buitenkans was echter niet aan Dario Cvitanich besteed. De spits van Ajax miste vanaf elf meter en slaagde er daardoor niet in de score te verdubbelen. Twee minuten later kreeg ook Sparta een penalty van scheidsrechter Allard Lindhout. Een overtreding van Dico Koppers bij een vrije trap van de thuisploeg leverde Sparta een strafschop op. Maar ook de thuisploeg slaagde er niet in te scoren. Keeper Marco Bizot onderscheidde zich door de penalty te stoppen. Dankzij de heldendaad van de Ajax-doelman kon het team van Gery Vink alsnog met een voorsprong gaan rusten.

Ondanks legio kansen, slaagde Jong Ajax er lange tijd niet in de score naar een veilige marge te tillen. Pas halverwege de tweede helft stelden de bezoekers de zege uiteindelijk definitief veilig. Invaller Terrel Ondaan tilde de score met een vlammend diagonaal schot naar 0-2. Op aangeven van Lorenzo Burnet scoorde de aanvaller van de A1 de bevrijdende tweede treffer. Vervolgens had hij met een spectaculair uitgevoerde salto nog een toegift in petto voor de toeschouwers op Het Kasteel. Na het hoogstandje van Ondaan was de wedstrijd gespeeld, al verzuimde Jong Ajax ook na de tweede treffer de score verder op te voeren.

Ook in Rotterdam bleek dat Jong Ajax de laatste maanden moeilijk te scoren komt. ,,Het is een bekend probleem", sprak Vink na afloop. ,,Als we eerder en vaker scoren kunnen we het onszelf zoveel gemakkelijker maken." Over debutant Cijntje was hij goed te spreken. ,,Het is toch een stap als je van de A2 ineens in de basis van Jong Ajax staat. Hij heeft vanavond zeker een goede wedstrijd gespeeld." Cijntje zelf kon ook met voldoening terugkijken op zijn eerste wedstrijd voor de Beloften. ,,Ik kan terugkijken op een goed debuut. Het was heel mooi om voor het eerst met Jong Ajax te spelen. De meeste jongens kende ik al, maar het is toch speciaal om voor het eerst op een hoger niveau te spelen. Ik zie het als een mooie beloning voor mijn goede spel van de laatste tijd. Dit smaakt naar meer."

Tot slot had Vink ook nog mooie woorden voor keeper Bizot over. ,,Marco verkeert momenteel in een blakende vorm. Ook vanavond heeft hij weer een geweldige wedstrijd gekeept. Zeker omdat we zelf vaak lastig weten te scoren, is het in een geruststellende gedachte dat we dankzij een goede doelman ook weinig weggeven."

Bekijk dinsdag de samenvatting van Jong Sparta - Jong Ajax op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Carla Vos

Lorenzo Burnet gaf de assist bij de 0-2. Lorenzo Burnet gaf de assist bij de 0-2.
Verbazing bij Dico Koppers als scheidsrechter Lindhout Sparta een strafschop toekent. Verbazing bij Dico Koppers als scheidsrechter Lindhout Sparta een strafschop toekent.
Roly Bonevacia probeert de bal te veroveren. Roly Bonevacia probeert de bal te veroveren.