Menu

Jong Ajax verslaat Vitesse in goede wedstrijd

Jong Ajax versloeg maandag in Arnhem Jong Vitesse met 3-1. Mido, door Koeman wegestuurd uit de A-selectie, reisde mee en speelde de hele wedstrijd. Hij scoorde het eerste doelpunt. Met goed, verzorgd spel behaalde de ploeg van coach Gerard van der Lem de overwinning.

Naast Mido, begonnen Jelle van Damme en Boukhari eveneens in de basis, als respectievelijk linksback en linker spits. Valencia en Bechan begonnen daardoor op de bank. De overige posities werden ingevuld door Cruz, Heitinga, De Jong, Kujala, Seedorf, Sneijder en Krohn-Dehli. Didulica verdedigde het doel.

Beide ploegen begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstrijd, tot tevredenheid van Gerard van der Lem. ,,Het enige wat ik in de rust had te zeggen, was dat we de kansen niet afmaakten. Het was ongelooflijk hoeveel mogelijkheden we hadden. Bij rust was het 1-0 voor ons, maar het had 3-0 of 4-0 moeten zijn", aldus de trainer. Mido was de enige die voor Ajax doel trof voor de rust, maar volgens de trainer kreeg hij zeker zes goede kansen. Dat de kansen niet werden benut, kwam grotendeels door pech. Een aantal maal trof een inzet de paal, andere schoten werden nipt van de doellijn gehaald. Mido werkte in ieder geval de hele wedstrijd hard en toonde veel inzet.

Vitesse begon fel aan de tweede helft. Ajax ging daarin niet mee, waardoor de Amsterdammers moesten waken voor een tegentreffer. De gasten kregen het moeilijk tegen de goed combinerende thuisploeg. ,,Er hoeft maar een bal verkeerd te vallen en het wordt een heel ander verhaal", vertelde Van der Lem na afloop. Na twintig minuten draaiden de Ajacieden weer bij en ging het weer gelijk op.

Na een uur spelen verliet Seedorf het veld. De middenvelder had last van zijn enkel en kon niet verder spelen. Kiran Bechan nam zijn plaats in. Zo´n tien minuten later moest een andere Ajacied vanwege een blessure het voor gezien houden. Jelle van Damme, die vooral de eerste helft sterk speelde, was ongelukkig terecht gekomen, na een duel met zijn tegenstander. Valencia nam de linksbackpositie over van de Belg.

Met nog een aantal minuten op de klok kon het nog steeds alle kanten op. Sneijder was intussen ook gewisseld, voor Mofokeng. Nigel de Jong vond dat er iets aan de stand gedaan moest worden en besloot mee op te komen. Met een nauwkeurige kopbal verdubbelde de verdediger de voorsprong voor zijn ploeg.

Het was echter nog niet gedaan, want Vitesse scoorde twee minuten later de aansluitingstreffer. ,,Toen was het weer billen knijpen", verzuchtte Van der Lem. Bechan bepaalde de eindstand tenslotte op 3-1 voor de Amsterdammers. Na een counter schoot de invaller fantastisch in.

Van der Lem was tevreden: ,,Het was, in tegenstellig tot vorige week, een zeer goede wedstrijd. We waren erg scherp. Volgende week spelen we thuis tegen PSV en dan gaan we opnieuw voor de drie punten", besloot de oefenmeester optimistisch.

Mede-koploper Feyenoord liet dure punten liggen bij Willem II. Ajax gaat daardoor nu alleen aan de leiding, gevolgd door Twente en Heerenveen.