Menu

Jong Ajax verslaat Zaanse selectie in oefenduel

Jong Ajax oefende woensdagavond in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Wormerveer tegen een gelegenheidsselectie uit de Zaanstreek. Het duel maakt deel uit van het trainingskamp dat de Beloften in Schoorl hebben belegd, en werd door de Amsterdammers makkelijk gewonnen, met 7-0.

Met een grote groep is de technische staf van Jong Ajax de voorbereiding begonnen. Deze week is de hele groep ondergebracht in een hotel in Schoorl voor het tweede trainingskamp. Eerder trainde de groep al in Drenthe.

John van den Brom en Alfons Groenendijk hebben nog anderhalve week om hun selectie klaar te stomen voor de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen: zaterdag 6 augustus wacht het Friese Joure in de eerste ronde in de Amstel Cup.

Omdat naast conditie en voetbal ook wedstrijdritme moet worden opgedaan, was deze oefenwedstrijd halverwege de week in het programma opgenomen. Het verzet van de Zaanse selectie werd na twintig minuten voor het eerste gebroken. Niklas Moisander, spelend als linksachter, passeerde keeper Heyn. Stanley Aborah, Rachid Tiberkanine en Tom Kalkhuis deden dat eveneens voor de rust. Daarna maakten weer Abotah, uit een penalty, Anne van der Kolk en Johan Plat er 7-0 van.

Van den Brom is tevreden over de voorbereiding tot nu toe. ,,Er wordt goed getraind en veel. Zo hebben we vanochtend al veertig minuten in het bos gelopen en daarna anderhalf uur op het veld getraind. En dan nu een wedstrijd, dan is het niet gek als je ziet dat de spelers tegen het einde wat moe worden." Net als bij de A-selectie krijgt de selectie van Jong Ajax een zwaar programma voorgeschoteld dus, maar zo hoort dat nu eenmaal. In de drie oefenduels tot nu toe heeft de trainer zoveel mogelijk spelers zoveel mogelijk minuten willen laten spelen. ,,Dat is zo´n beetje de bedoeling, maar dat gaat natuurlijk niet altijd even makkelijk", legt Van den Brom uit. Qua blessures valt het echter mee: Henrik Moisander en Derk Boerrigter hebben last van blessures en Robin Muller van Moppes is nog altijd herstellende van zijn knieoperatie in januari dit jaar.

Jong Ajax is komend weekend op hetzelfde terrein in Wormerveer een van de deelnemers aan het Brucon Toptoernooi. Naast de Amsterdammers doen Jong AZ, Jong Schalke ´04, ADO ´20, Hollandia en Jong Sparta mee.


Opstelling Jong Ajax: Marco van Duin, Michael Timisela, Emmanuel Boakye (´64 Milano Koenders), Robbert Schilder, Niklas Moisander (´46 Jasper Kok), Rachid Tiberkanine (´64 Jerghinio Sahadewsing), Stanley Aborah (c), Cees Keizer (´46 Jan Vertonghen), Tom Kalkhuis, Johan Plat en Javier Martina (´64 Anne van der Kolk).