Menu
Jong Ajax verspeelt drie punten

Jong Ajax verspeelt drie punten

Koploper Jong Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen Jong sc Heerenveen met 2-3 verloren. Bij rust stond de ploeg van Adrie Koster nog met 2-0 voor. Siem de Jong maakte zijn rentree en speelde een uur mee.

Siem de Jong beleefde een geslaagde rentree. Siem de Jong beleefde een geslaagde rentree.

Met nog vijf duels te spelen is de voorsprong van Jong Ajax op Jong Feyenoord teruggelopen van tien punten naar zeven. ,,Als je met 2-0 voorstaat bij rust, moet je dat kunnen vasthouden”, aldus een teleurgestelde Adrie Koster na afloop. ,,Helaas hebben we dat niet gedaan.”
Jong Ajax leek maandag op de Toekomst voor het eerst te kampen met ‘kampioenszenuwen’. ,,Met name achterin was het in de beginfase erg nerveus”, zei Koster. ,,Dat is nergens voor nodig, je moet gewoon rustig blijven en voetballen.” De defensie van Ajax leverde een paar keer de bal slordig in en dat leidde tot kansen voor Heerenveen. Ajax werd na de onrustige openingsfase wel langzaam sterker en kwam in de 32ste minuut op voorsprong. Jeffrey Sarpong draaide de bal vanaf rechts heel mooi voor de voeten van Kennedy, die van dichtbij doelman Hans Vonk passeerde. De Zweedse doelpuntenmaker verliet in de 43ste minuut weer het veld vanwege liesklachten. Dinsdag wordt hij nader onderzocht. Nog voor rust maakte de Javier Martina de 2-0. Hij scoorde na een prima uitgevoerde combinatie met Darko Bodul.
Lorenzo Burnet maakte zijn debuut voor Jong Ajax. ,,In het begin was ik behoorlijk zenuwachtig, maar daarna ging het goed", zei de linksback na afloop. Lorenzo Burnet maakte zijn debuut voor Jong Ajax. ,,In het begin was ik behoorlijk zenuwachtig, maar daarna ging het goed", zei de linksback na afloop.

In de tweede helft liet Ajax de gasten uit Friesland te veel komen. Tarik Elyounoussi maakte in de 57ste minuut op aangeven van Bonaventure Kalou de aansluitingstreffer. Nog geen tien minuten was het weer raak: Patrik Ingelsten liet Ajax-keeper Sergio Padt van dichtbij kansloos. Ajax zocht nog wel naar de winnende treffer, maar kreeg geen uitgespeelde kansen meer. Vlak voor tijd deed Kalou de thuisploeg nog meer pijn door de winnende treffer te maken voor Heerenveen. ,,We moeten zorgen dat we dit rechtzetten”, zei Koster, die het volgende week met zijn ploeg in Waalwijk opneemt tegen Jong RKC.
Positief maandagavond op de Toekomst was de rentree van Siem de Jong. Hij speelde voor het eerst sinds hij begin februari tegen Heracles Almelo zijn sleutelbeen brak weer een wedstrijd. De Jong was de eerste helft de beste man op het veld. ,,Het ging redelijk lekker”, aldus de aanvallende middenvelder, die een half uur voor tijd naar de kant werd gehaald. ,,Ik heb nergens meer last van, alleen na een uur zat ik er conditioneel toch wel behoorlijk doorheen.” Of hij woensdag weer bij de achttienkoppige selectie zit voor het UEFA Cupduel met Olympique Marseille durft hij niet te zeggen. ,,Morgen train ik wel gewoon mee met de selectie. Het is aan de trainers.”
Kennedy maakte de 1-0 en viel daarna uit met liesklachten. Kennedy maakte de 1-0 en viel daarna uit met liesklachten.
In de eerste helft was er nog niets aan de hand voor Jong Ajax. De Amsterdammers pakten een 2-0-voorsprong. In de eerste helft was er nog niets aan de hand voor Jong Ajax. De Amsterdammers pakten een 2-0-voorsprong.
Bonaventure Kalou bezorgde Heerenveen de winnende treffer. Bonaventure Kalou bezorgde Heerenveen de winnende treffer.
Sergio Padt hield zijn ploeg in de eerste helft prima op de been, maar kon niet verhelpen dat Heerenveen na rust drie keer scoorde. Sergio Padt hield zijn ploeg in de eerste helft prima op de been, maar kon niet verhelpen dat Heerenveen na rust drie keer scoorde.