Menu
Jong Ajax verspeelt in 5 minuten voorsprong in Nijmegen

Jong Ajax verspeelt in 5 minuten voorsprong in Nijmegen

Jong Ajax is er niet in geslaagd de spanning terug te brengen in de top van de Jupiler League. De ploeg van Michael Reiziger verloor in Nijmegen met 2-1 van N.E.C. De Ajacieden kwamen in de 2e helft nog wel op voorsprong, maar zagen de thuisploeg binnen 5 minuten langszij komen.

De eerste helft in Nijmegen leverde weinig spektakel op. Daarvoor speelden de ploegen te slordig, of was het speltempo te laag. Zowel Jong Ajax als N.E.C. hadden moeite om door de verdedigende linies te komen. Tekenend voor die 45 minuten was dat de grootste kans voor de thuisploeg kwam uit balverlies van Jong Ajax.

Om 20.00 uur trapt #JongAjax af tegen N.E.C.

Opstelling: Lamprou, Sidoel, Doekhi, Bergsma, Savastano, Eiting, De Wit, Flemming, Nunnely, Sierhuis, Mazraoui#necjaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 24 november 2017

Een matige uittrap van doelman Kostas Lamprou leidde een kans in voor Mohamed Rayhi. Zijn schot van binnen de zestien ging via de voeten van Mauro Savastano over de achterlijn. Voor de Ajacieden bleek vooral spits Kaj Sierhuis het meest gevaarlijk. Zijn grootste kans volleerde hij met een N.E.C.-er in z’n rug net over de goal van Joris Delle.

Amusante tweede helft
Hoe relatief mat de 1e helft was, zo amusant bleek de 2e. De Ajacieden kwamen vlak na rust op een 0-1-voorsprong via een hard schot van randje zestien van Noussair Mazraoui. De middenvelder was twee minuten later weer gevaarlijk met een diagonaal schot op de vuisten van doelman Delle. De ploeg van Michael Reiziger was in de fase vlak na rust de gevaarlijkste ploeg op het veld.

Na een ruime tien minuten in de 2e helft nam N.E.C. het heft in handen. De 1e kans van de thuisploeg in het tweede bedrijf van Ferdi Kadioglu bleek het startsein voor een Nijmegens offensief. Net voor het uur bracht Rayhi de gelijkmaker op het scorebord. De snelle aanvaller kreeg een steekpassje van Sven Braken en met een subtiel stiftje verschalkte hij doelman Lamprou.

Jong Ajax leek het kwijt
Na die gelijkmaker leek Jong Ajax het kwijt. Vijf minuten na de 1-1 kwam de thuisploeg op voorsprong. Een mislukte terugkopbal van Darren Sidoel viel pardoes voor de voeten van Guus Joppen. Hij kon van dichtbij N.E.C. op voorsprong schieten.

De Nijmegenaren sloegen daarmee in 4 minuten toe en gaven die voorsprong niet meer uit handen. Eén keer moest Jong Ajax-verdediger Leon Bergsma zijn doelman redden, toen hij een bal van de lijn gleed. Daartegenover zetten de Ajacieden alleen nog een kopbal van Zian Flemming in de handen van Delle.

Het werd daarmee voor de Amsterdammers de derde nederlaag op rij na eerdere verliespartijen tegen De Graafschap en Jong AZ. N.E.C. heeft door de overwinning nu zeven punten voorsprong op de ranglijst. Fortuna Sittard en Jong Ajax delen de 2e plaats, waarbij het doelsaldo van de Limburgers veel beter is als dat van Jong Ajax.

,,In de 2e helft kropen we uit ons schulp. Dat was positief. Negatief is dat je toch weer 2 goals weggeeft", zei Reiziger na afloop.

N.E.C. – Jong Ajax (0-0) 50. Mazraoui 0-1, 58. Rayhi 1-1, 62. Joppen 2-1

Jong Ajax: Lamprou, Sidoel, Doekhi, Bergsma, Savastano, Eiting, De Wit, Flemming, Nunnely (70. Boultam/76. Bijleveld), Sierhuis, Mazraoui

Tekst: Ajax.nl/Frank Venema
Beeld: Proshots