Menu
Jong Ajax verspeelt voorsprong

Jong Ajax verspeelt voorsprong

Jong Ajax heeft in de Jupiler League de uitwedstrijd tegen Helmond Sport ondanks een 0-2-voorsprong (goals van Stanislav Lobotka en Danny Hoesen) met 3-2 verloren. Niklas Moisander maakte zijn rentree en speelde de hele eerste helft.

Jong Ajax reisde met een zeer sterk team af naar Brabant. Niklas Moisander startte in de basis. Voor de Fin waren het zijn eerste speelminuten sinds hij zich begin deze maand in de wedstrijd tegen AC Milan blesseerde aan zijn knie. Moisander is weer fit, dus dit was een mooie test met het oog op de komende wedstrijden van het eerste elftal. Ook A-selectiespelers Danny Hoesen en Tobias Sana stonden aan de aftrap, terwijl Mike van der Hoorn op de bank zat (hij viel zoals verwacht na de rust in voor Moisander).

De start van het duel was voortreffelijk voor de ploeg van Alfons Groenendijk. Stanislav Lobotka zette Ajax al binnen vijf minuten op voorsprong. Hij werd door Riechedly Bazoer vrijgezet voor de keeper en rondde beheerst af. Daarna kregen de Amsterdammers genoeg kansen via onder andere Hoesen (goed schot) en Sana (vrije trap). Ook in de tweede helft was de start goed. Hoesen krulde vanaf de linkerkant van de zestien in de 53ste minuut prachtig achter de keeper: 0-2 en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Niet lang daarna begon de ommekeer voor Helmond, ingeleid door Charles Kazlauskas die in de 65ste minuut de 1-2 maakte. De thuisploeg rook bloed, voerde de druk op en kwam via Serhat Koç (78.) en invaller Mark Janssen (84.) op 3-2. ,,Na die 1-2 hadden wij gewoon de 1-3 en de 1-4 moeten maken", aldus coach Alfons Groenendijk. ,,Die druk van Helmond vond ik nog wel meevallen, daar hadden we onderuit moeten kunnen voetballen. Belangrijker waren onze noodgedwongen wissels (Hoesen en Moisander eruit met het oog op Ajax 1 en Gravenberch die geblesseerd plaats maakte voor El Hasnaoui, red.). Die wisselingen hielpen natuurlijk niet, maar je weet ook dat Ajax 1 natuurlijk het belangrijkst is. Toch hadden we dit potje duidelijk moeten winnen."

Voor Jong Ajax betekende het de zesde nederlaag in de Jupiler League op rij. De Amsterdammers staan nu zestiende op de ranglijst.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Martina, Gravenberch (58. El Hasnaoui), Moisander (46. Van der Hoorn), Kuipers; Enoh, Bazoer, Lobotka; De Bondt, Hoesen (66. Castillion), Sana.

Niet ingezette wissels: Leeuwenburgh, Hendriks, Wang.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Menno Ringnalda

Helmond Sport viert feest na de 'ommekeer' tegen Jong Ajax. Helmond Sport viert feest na de 'ommekeer' tegen Jong Ajax.
Hoogtepunt van de wedstrijd was de schitterende goal van Danny Hoesen vlak na rust. Hoogtepunt van de wedstrijd was de schitterende goal van Danny Hoesen vlak na rust.