Menu
Jong Ajax verspeelt zege in blessuretijd

Jong Ajax verspeelt zege in blessuretijd

Jong Ajax was maandagavond dicht bij een overwinning op Jong Vitesse. In blessuretijd verspeelde de ploeg van trainer Aron Winter een voorsprong. Jong Ajax moest 'slechts' genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

Op jeugdcomplex de Toekomst begonnen de Amsterdammers sterk aan het competitieduel tegen Jong Vitesse. De gasten werden vroeg onder druk gezet. Toch waren het de Arnhemmers die na een dik halfuur spelen een voorsprong namen. Tegen de verhoudingen in tekende Anduele Pryor voor de 0-1.
Jong Ajax bleef keihard knokken. Vurnon Anita was tweemaal dichtbij de gelijkmaker. De middenvelder was gevaarlijk uit een corner en een vrije trap. Rydell Poepon had meer geluk in de afronding. Vijf minuten voor de rust werkte de spits een prima voorzet van Jeffrey Sarpong koppend voorbij de keeper van Vitesse: 1-1. Gregory van der Wiel en Javier Martina verzuimden Jong Ajax nog voor de rust aan een voorsprong te helpen.

Halverwege de tweede helft bekroonde Poepon een prima uitgespeelde Ajax-aanval met zijn tweede treffer. Invaller Mitchell Donald kreeg in de slotfase een riante kans om de wedstrijd te beslissen. De A-junior verzuimde toe te slaan. In de blessuretijd miste ook Edgar Manucharyan een grote mogelijkheid. Drie minuten in de extra tijd sloeg Jong Vitesse alsnog toe. Jong Ajax-keeper Marco van Duin kreeg een inzet niet klemvast, waarna Pryor de bal van dichtbij in kon schieten: 2-2.

Opstelling Jong Ajax:
Van Duin; Anita, Van der Wiel, Timisela, Sterk; Sarpong, Tayeb (75. Donald), Goossens; Martina, Poepon en Manucharyan.