Menu
Jong Ajax vervalt in oude patroon

Jong Ajax vervalt in oude patroon

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 4-1 verloren. Vincent Vermeij zette Ajax in de 33ste minuut nog wel op voorsprong, maar mede door een hattrick van Erik Quekel en een directe rode kaart van Eyong Enoh bleven de punten in Brabant.

Na zeven nederlagen op rij boekte Jong Ajax afgelopen zondag eindelijk weer eens een zege: Sparta werd op de Toekomst heel knap met 2-1 verslagen. Precies vijf dagen later lijkt de ploeg van Alfons Groenendijk echter weer terug bij af. ,,We hebben de stijgende lijn niet door kunnen zetten", aldus een teleurgestelde coach Alfons Groenendijk na afloop. ,,De afgelopen wedstrijden waren we echt goed bezig. Tegen Helmond en De Graafschap speelden we behoorlijk en daarna kwam de zege op Sparta. Maar dit was een heel matige wedstrijd. Ik had gehoopt dat we die fase nu echt hadden afgesloten, maar helaas."

De wedstrijd tegen FC Den Bosch volgde een voor de Amsterdammers inmiddels bekend patroon. Opnieuw een verspeelde voorsprong, opnieuw een nederlaag, opnieuw een rode kaart. Dit keer was het aanvoerder Eyong Enoh die in de 66ste minuut van het veld werd gestuurd na een harde tackle. Twee minuten daarvoor was FC Den Bosch op 2-1 gekomen. Het wegsturen van de Kameroener, die zich deze week nog plaatste voor het WK, betekende eigenlijk meteen het einde van de wedstrijd voor Jong Ajax. ,,We hebben al veel te veel rood gehad", aldus Groenendijk. ,,In andere wedstrijden was het niet altijd terecht, maar dit was een gestrekt been. Terwijl we toch geen groep hebben die ongedisciplineerd is."

De plaaggeest van Jong Ajax: Erik Quekel scoorde driemaal. De plaaggeest van Jong Ajax: Erik Quekel scoorde driemaal.

Buiten de rode kaart van Enoh om, had Jong Ajax te maken met een tegenstander in vorm. Spits Erik Quekel scoorde drie keer op rij en alleen de rustpauze weerhield hem van een zuivere hattrick. Nadat Vincent Vermeij in de 33ste minuut Ajax op voorsprong had gezet (schot van binnen de 16), sloeg Quekel in de 42ste minuut voor het eerst toe. Met een lobje kreeg hij de bal over doelman Mickey van der Hart: 1-1. In de 64ste (scrimmage) en 70ste minuut (rebound) was het opnieuw raak voor de centrale aanvaller.

Invaller Ralf Seuntjens bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-1. ,,Ik ben ontzettend ontevreden", besloot Groenendijk over het duel met zijn oude club. ,,Het is moeilijk om met steeds een ander elftal automatismes in te bouwen. maar dan moet je wel kunnen terugvallen op vaste afspraken. Dat is helaas niet gelukt."

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Anderson, Van den Boomen, Tete, Martina; Enoh, Duarte (83. El Hasnaoui), Lobotka (85. Lazic); Meleg (83. Hendriks), Vermeij, De Bondt.
Niet ingezette wissels: Alblas, Sno, Wang.

Scoreverloop: 33. Vermeij 0-1, 42. Quekel 1-1, 64. Quekel 2-1, 70. Quekel 3-1, 86. Seuntjens 4-1.

Bijzonderheden: 66. Rode kaart Eyong Enoh.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots

Vincent Vermeij opende in de 33ste minuut de score. Vincent Vermeij opende in de 33ste minuut de score.
Lerin Duarte deed opnieuw wedstrijdritme op bij Jong Ajax. Lerin Duarte deed opnieuw wedstrijdritme op bij Jong Ajax.
Djavan Anderson speelde als rechtsback. Djavan Anderson speelde als rechtsback.