Menu
Jong Ajax verzuimt in te lopen

Jong Ajax verzuimt in te lopen

Jong Ajax is maandag tegen Jong NEC blijven steken op een 2-2-gelijkspel. De ploeg van Aron Winter liet een prima kans liggen om dichter in de buurt te komen van koploper FC Twente, dat maandag ook niet verder kwam dan een remise.

Jeffrey Sarpong was sterk aan de bal. Jeffrey Sarpong was sterk aan de bal.

Het meeste pijn deed ongetwijfeld de manier waarop Jong Ajax de punten verspeelde op de Toekomst. De Beloften stonden tot diep in blessuretijd met 2-1 voor toen Patrick Pothuizen toesloeg. De routinier van NEC passeerde met een geplaatste kopbal Ajax-doelman Koen Verhoeff. ,,Dat is ontzettend jammer”, zei Winter na afloop. ,,Vooral omdat Twente ook punten heeft laten liggen. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we in de slotfase een overwinning uit handen geven. Dat heeft te maken met leeftijd, ervaring. Als je vlak voor tijd met 2-1 voorstaat, moet je het gewoon slim uitspelen.”

Wat Winter stoorde was de manier waarop Jong Ajax aan de wedstrijd begon. ,,We werden in de eerste helft afgetroefd op instelling”, aldus Winter. ,,We speelden veel te slap en liepen eigenlijk constant achter de feiten aan.” De gasten uit Nijmegen kwamen in de negende minuut op voorsprong via Dominique Scholten. Hij werd vanaf rechts aangespeeld door Dominique Kivuvu en kon vrij inschieten. Het doelpunt was een van de weinige momenten dat er wat gebeurde in de eerste 45 minuten, de tweede helft was voor het publiek een stuk interessanter.

Javier Martina liet zijn bekende acties vooral in de tweede helft zien. De aanvaller werd de hele wedstrijd gevolgd door een camera van AT5. Javier Martina liet zijn bekende acties vooral in de tweede helft zien. De aanvaller werd de hele wedstrijd gevolgd door een camera van AT5.

Aanvoerder Jan-Arie van der Heijden toonde weer eens zijn kwaliteiten door zijn ploeg in de 48ste minuut met een afstandschot op gelijke hoogte te zetten. Vanaf dat moment trok Jong Ajax de wedstrijd naar zich toe. Jeffrey Sarpong werd in de 62ste minuut goed vrij gezet voor het doel van NEC, maar stuitte op keeper Nicholas Skverer. Javier Martina was een minuut later ook dicht bij de 2-1. Zijn afstandsschot werd ook gestopt door Skverer. Stanton Lewis zorgde in de 70ste minuut voor de verdiende voorsprong. Na een actie van Martina belandde de bal bij de Zuid-Afrikaanse spits, die raak schoot. Ajax kreeg vervolgens nog een aantal behoorlijke mogelijkheden om uit te lopen. Marvin Hasselbaink (ingevallen voor John Goossens) kreeg de beste kans. Hij schoot in de 79ste minuut vrij voor het doel op de lat. Patrick Pothuizen strafte het gebrek aan scherpte bij de Ajacieden in blessuretijd genadeloos af.

Het verschil tussen Ajax en FC Twente (dat 2-2 speelde tegen Willem II) blijft met nog vijf wedstrijden te spelen vier punten. ,,Wat dat betreft kan het nog alle kanten op”, besloot Winter.

De wedstrijd van Jong Ajax nog eens terug kijken?
Kijk dan dinsdagmiddag naar Ajax TV >>

Stanton Lewis juicht als hij zijn team op 2-1 heeft gezet. Stanton Lewis juicht als hij zijn team op 2-1 heeft gezet.
Murat Yildirim had zijn tegenstander Umran Bozbiyk onder controle. Murat Yildirim had zijn tegenstander Umran Bozbiyk onder controle.
Twee doelpuntenmakers: Jan-Arie van der Heijden en Patrick Pothuizen. Twee doelpuntenmakers: Jan-Arie van der Heijden en Patrick Pothuizen.