Menu
Jong Ajax vijfde in Talents Cup

Jong Ajax vijfde in Talents Cup

Jong Ajax heeft de Talents Cup afgesloten met een vijfde plaats. De ploeg van Adrie Koster en Aron Winter versloeg in de strijd om plaats vijf Jong AZ na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

Hoewel Jong Ajax er deze week in Wormerveer niet in slaagde de titel van afgelopen seizoen te prolongeren, keek Koster redelijk tevreden terug op het internationale toernooi. ,,We hebben een hele zware week achter de rug, waarin we veel getraind hebben en in korte tijd drie wedstrijden hebben gespeeld”, aldus de hoofdcoach. ,,En toch zijn we naarmate het toernooi vorderde steeds iets beter gaan spelen. Dan mag je best tevreden zijn.”

Tegen Jong AZ speelde Ajax een sterke eerste helft. De Amsterdamse Beloften kwamen na ongeveer een half uur op voorsprong via Calvin Mac Intosh, die alert reageerde bij een vrije trap van Daley Blind. In de tweede helft begon de vermoeidheid Ajax parten te spelen. AZ kwam na een uur voetbal op gelijke hoogte, maar moest na de penaltyreeks de zege toch aan Ajax laten. Bij Ajax maakte Nathaniel Will na een lange periode van blessureleed zijn rentree. Hij deed ruim een uur mee. Doelman Sergio Padt miste de wedstrijd vanwege een blessure aan zijn vinger. Hij is waarschijnlijk enige weken uitgeschakeld.

Opstelling Jong Ajax: Ouwerkerk (60. Peristeridis), Will (60. Brinkman), Mac Intosh, Blind, Supusepa (60. Burnet); Claasen, Krohn-Dehli, Danilo; Lewis, Bodul (60. Lazic), Schell (45. Jongebloet).